Günlük ne kadar protein alınmalı?

Ördekk

Femtopat
Katılım
13 Şubat 2022
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaşım 15 ve 2 2.5 aydır fitness ile uğraşıyorum. İlk 1 1.5 ayımda bayağı bir göz ile görülebilir bir gelişme yakaladım fakat son 1 aydır hiçbir gelişme yok. Bunu araştırdım ve sonucunda protein almadığımdan dolayı olduğunu öğrendim ve YouTube'daki hiçbir videoyu da anlayamadım. Bu yüzden size soruyorum ve sadece bilgisi olan arkadaşlar cevaplar ise sevinirim. Günde ne kadar protein almam lazım ve kaç saat aralıklarla almam lazım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kilonuzu 1 veya 1,5 ile çarpın. Günlük protein ihtiyacınız o çıkar. 1 aylık fitness ile de hiçbir şey göremezsiniz. Değişim için 1-1.5 sene aralıksız yapmalısınız.
 
Normal bir bireyde kilosu kadarı yeterli ama fitness yapan bir bireyde Üst mesajlarda da denildiği gibi mevcut kilonun 1.5 katı ile çarpmak gerekir. Senelerdir fitness ile uğraşırım dönem dönem başlar dönem dönem bırakırım. İlk ayki gelişim hiçbir zaman aynı oranda gitmez. Hemen ek takviyeler kullanılmasını tavsiye etmem. Spor ile uğraşmayan bir bireyin 6 ay kadar normal besinler ile devam etmesini sonrasında gelişim tamamen durduğu zaman suplement kullanımına başlanması taraftarıyım. Birde amacınızı yazarsanız daha sağlıklı yorumlarız. Kilomu vermek istiyorsunuz almak mı Boy ve kilonuz nedir?
 
Normal bir bireyde kilosu kadarı yeterli ama fitness yapan bir bireyde üst mesajlarda da denildiği gibi mevcut kilonun 1.5 katı ile çarpmak gerekir. Senelerdir fitness ile uğraşırım dönem dönem başlar dönem dönem bırakırım. İlk ayki gelişim hiçbir zaman aynı oranda gitmez. Hemen ek takviyeler kullanılmasını tavsiye etmem. Spor ile uğraşmayan bir bireyin 6 ay kadar normal besinler ile devam etmesini sonrasında gelişim tamamen durduğu zaman suplement kullanımına başlanması taraftarıyım. Bir de amacınızı yazarsanız daha sağlıklı yorumlarız. Kilomu vermek istiyorsunuz almak mı boy ve kilonuz nedir?

Boyum 178-180 arası kilom 78 ve sadece kas yapmak istiyorum.
Kilomu 1.5 ile çapınca 117 çıkıyor arkadaşlar bu günlük almam gereken protein miktarı mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı