Güray Aydın'ın spor programı en baştan başlayanlar için uygun mu?

Bana kalırsa itiş ve bacak konusunda başarısız bir program zaten PPL dediğimiz şey bir split varyasyonu.

Hocam bir de söylemeyi unutmuşum kamburum var. Bu hareketleri yapmamda sorun yaratır mı? Sporla düzelir mi kambur?

Dumbell fly hareketini yap kasının uzun boy olduğu zaman yani gerilim yüksek olduğu zaman 2 3 saniye dumbellı tut 3 set 12 tekrar çok ağır kiloyla yapma bunu onun dışı sırt hareketlerini yap lat pulldown mesela böyle böyle duruşun düzelecek.

Hocam bir de söylemeyi unutmuşum kamburum var. Bu haraketleri yapmamda sorun yaratır mı. Sporla düzelir mi kambur?
Kambur genetikse doktora görünün. Spor genetik kamburu düzeltmez ama postürün iyileşmesine yardım eder. Kendini dik durmaya zorla.

Çok abartılan bir program. Bence iyi değil. Hareketlerle bir sıkıntım yok da hacim ve şiddet çok yüksek. Kas hasarı çok fazla. Kas hasarı = büyüme düşüncesiyle yapılmış bir program. Şiddeti aynı tutacaksan setleri 2'ye falan düşürmen lazım. 4 set üst üste tükeniş çok fazla mesela. Normal haliyle kullanıp idmandan idmana ağırlık arttırabilmek için bukalemun gibi iyileşme yeteneğinin olması lazım. İlaçlı adam kullansın bu programı natural birine çok ağır.

Kreatin konusunda markaya bakmaya gerek yok her kreatin aynı etkiyi verir en azından kreatin için geçerli bu. Antrenmandan önce içersen antrenmanda daha kuvvetli olursun 2.5 litre su içebilirsin günde.

Ufak bir yanlışınız var. Kreatin zaten birikim etkisi için kullanılan bir supplement yani antrenman öncesi almak falan ekstra bir işe yaramaz.

Programın zaten olayı bence tamamen tükenmeyi bilmeyen o konularda acemi insanların yapması. 4 set tükenmiş yazmış mesela ama yapan kişi eğer gerçekten çok tecrübeli biri değilse tam anlamıyla tükenişe ulaşamayacak bir nevi onu düşünerek yapmış. Bir süre deneyip bitkinliğe göre hafifletilebilir.

Son düzenleme:
Hocam bir de söylemeyi unutmuşum kamburum var. Bu haraketleri yapmamda sorun yaratır mı. Sporla düzelir mi kambur?
Benimde başlamadan önce kamburum vardı ve çok fazlaydı omuzlarım aşırı dardı şuan ne kambur kaldı ne de omuzum dar adam akıllı yaparsan sırtın güçlenince geçiyor kamburluk.

Fakat antrenman öncesi içerseniz ekstradan enerji katar kreatin.

Fakat antrenman öncesi içerseniz ekstradan enerji katar kreatin.

Dediğiniz şeyin bir dayanağı yok. Kreatin zaten vücutta birikmesi için kullanılan bir supplement yani günlük olarak düzenli kullanıyorsanız zaten vücudunuzdaki kreatin depoları dolu olur ve alınca ekstra bir güç vesaire göstermez.

Tamamını okudum. Antrenman zamanı alımla alakalı tek yazan şey antrenman sırasında alınırsa kas yenilenmesini hızlandırabileceği yönünde ki bu sadece bir görüş/teori. kanıtlanmış kesin bir şey olarak bahsetmiyor bile onun dışında makalelerde de günlük hayatta da alım zamanıyla alakalı bir şey söylenmiyor. Mümkün olduğunca belirli vakitlerde günde 1 ölçek almak yeterli bunu illa antrenman öncesine koymaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…