Güvenememek

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Zamanında yaşanılan bazı olaylar insanların karşısındakilere karşı güvenini kırar fakat daha iyi bir yol haritası çizmesine olanak sağlar. Bu yüzden bu olaylara bakarak septisist olmak bizi yanılgılara düşürmeyecek bir adımdır. Fakat fazlası da bir o kadar ağırdır. Kimseye güvenmeyerek aslında güvenmek istediğinizi hissedersiniz ama buna rağmen hayal kırıklığına uğramamak için uyanık olmaya bir o kadar devam edersiniz. Bu yüzden çevremizi iyi analiz edip ona göre donatıp içimizde fazla olmayacak şekilde şüpheyi barındırmamız gerektiğini düşünüyorum. Farklı fikirde olan Technopat sakinlerinin fikirlerini şahsen almak isterim. İyi sosyaller efenim.

Zamanında yaşanılan bazı olaylar insanların karşısındakilere karşı güvenini kırar fakat daha iyi bir yol haritası çizmesine olanak sağlar. Bu yüzden bu olaylara bakarak septisist olmak bizi yanılgılara düşürmeyecek bir adımdır. Fakat fazlası da bir o kadar ağırdır. Kimseye güvenmeyerek aslında güvenmek istediğinizi hissedersiniz ama buna rağmen hayal kırıklığına uğramamak için uyanık olmaya bir o kadar devam edersiniz. Bu yüzden çevremizi iyi analiz edip ona göre donatıp içimizde fazla olmayacak şekilde şüpheyi barındırmamız gerektiğini düşünüyorum. Farklı fikirde olan Technopat sakinlerinin fikirlerini şahsen almak isterim. İyi sosyaller efenim.
Farklı fikir yok. En iyisini yapıyorsunuz...

Ana fikir: Herkesin aslında yürekten güvenmek istemesi fakat yolun sonunu tahmin ettiği için güven duygusunu aktif hale getirmekten kaçınması.

Şahsen benliğe inanıyorum. İnsan kendisi ile konuşmayı bilmeli. Bu alemde güvenilebilecek tek şey kendi benliğinizdir.
İnanın veya inanmayın, bütün inanç sistemlerinde bireycilik vardır. "Her koyun kendi bacağından asılır" tarzında metaforları içerirler. Dolayısıyla bu bile gerekçedir benim için.

İnsanlara güvenmek ihtiyacı duymuyorum, devletlerin arasında kullandığı gibi çıkar ilişkilerini düşünürüm. Aile falan diyecekler var, evet belki. Ama çocuğunu satan, terk eden anneler bile var bu dünyada. O yüzden çok da takılmamak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı