Güvenilir Ekran Kartı Tamircisi

Arladaşım fırınlama işlemini uzunca bir zaman bende kullandım düzgün bir şekilde yaptığında herhangi bir problem teşkil etmiyor. Korkmana gerek yok fırınlama işlemini Fön makinesi yada bir diğer adıyla Saç Kurutma Makinesi ile rahatlıkla yapabilirsiniz. 1 sene kadar laptobumu ayakta tuttum bu sayede. Dikkat etmen gerekenler fanlara tutmamaya çalış ve devreleri fazla ısıtma yeter. Ve bu arada tamirde kullanılan o ısıtıcı makinenin ismi "Havya"dır. İyi formlar...

Aynen bir çok çeşidi bulunmakta havyanın ve çalışma mantığına bakarsanız fön makinesine benzemektedir. Velhasıl kelâm sonuç itibari ile ustanın ustalık seviyesi Metin2 de olduğu gibi üzerinde level olarak yazmıyor, oda benzer bir işlemle kurtarmaya çalışacak. Hata yaparsa yanacak. En azından güvenemezsen uğraşma birde boşa para harcama...

Aynen bir çok çeşidi bulunmakta havyanın ve çalışma mantığına bakarsanız fön makinesine benzemektedir. Velhasıl kelâm sonuç itibari ile ustanın ustalık seviyesi Metin2 de olduğu gibi üzerinde level olarak yazmıyor, oda benzer bir işlemle kurtarmaya çalışacak. Hata yaparsa yanacak. En azından güvenemezsen uğraşma birde boşa para harcama...
Ben staj yaparken bir elektronikçiye gönderiyorduk diz üstü pc leri ben ona bu işlerin nasıl olduğunu sormuştum ve dükkanda 15 bin dolarlık bu işi yapan bir cihazı vardı. Yani makinalı olanı da var dediğin gibi sıcak hava üfleyen de var. :D

Havya, Revork Station vs... BGA bi çipe müdahale edeceksin. Git biryerden reçine yada flux bul madem kendim yapacam diyorsun o reçineyi veya flux ı işlem yapacağin yere (gpu, ram) uygula ve sonra onu havalı havya, rework station yada fönmakinesi kullarak reflow yap bu arada çipe dokunma titretme. burdaki amaç bga topların üstündeki lehimin reçine yada flux sayesinde birbirinden ayrılmasını farklı bacaklara etki etmesini engellemek. Flux yada reçine kullanmazsan o bga toplar makine ısındığında gene birbirine değecek ve problemin tekrarına yada büyümesine sebeb olacak. elle bga çipe müdahale gerçekten tecübe isteyen bir işlemdir, el titremesi masa titremesi büyük problemlere sebeb olur.

bu işi yapabilecek ustanın levelini anlamak için ustaya soracak soru: "abi hiç elinle kalıp kullanmadan bga çip değiştirdinmi"

cevap 1: elle değiştirdim ama kalıp kullanmadan değiştiren adam bulursan söyle bizde biyat edelim

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı