H36ST, H36STPG, H36CA Güncel Bios Dosyaları

Yanlış linki indirmişsin. Orada 2 farklı link var. Casper çıkışlı olanı indirip dediklerimi uygulayın. Gösterdiğin dosyaları exe ve bat dosyaları olmadan güncelleyemezsin.[/QUO

Fark ettim akşam ve diğer linki indirdim. İçinde AFLASH3.exe bulunan sonra H36STCA.202 içinde var tabi.
Dos ekranına c:>Aflash3/auto:H36STCA.202 yaptım. Karşıma "Waiting for getting information from current bios" yazısı son yazı.
Yani biosu taradı. 40 dk oyunca bekledim sonra pc kapandı. Bunun dışında ilk başta yazıdığım 4 dosyayı da H36STCA.202 yer değiştirdim yaptım. hepsi sonuç aynı dün akşam sabaha kadar uğraştım olmadı. hepsinde 35-40 dk bekledim. Fan bir hızlı çalışıyor bir duruyor bende işlem yaptığınıda düşündüm. fakat bios taramada sıkıntı var gibi :) Başka önerileriniz var mı?

Birde böyle bir video buldum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda ami bios güncellemek için "c:\>afudos a273v111.bin /p /b /n /x" ile bios güncellemiş bizde "c:\>Aflash3/auto:H36STCA.401 /p /b /n /x" desek olur mu? Bilmiyorum denesem mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bütün denilenleri yaptım Murat bey. Vermiş olduğunuz linkte dos ekranında SAVE.bat yazdığımda 2-3 satır bir şeyler oldu. Sonra H36TCA.bat yazdığımda karşıma bir tarama geldi sonra yine aynı yazı "waiting for getting information from current bios..." yazısı ve sonra uzun bir bekleyiş. Sonunda pc yine kapandı. Dxdiag bakıyorum bios sürümü aynı demek ki olmamış. Yazmış olduğunuz çözümü uygulamama rağmen olmaması beni araştırmaya sürüklüyor elbet. Elimden geldiği kadar. Olacak diye bir şey elbet. Fakat işletim sistemin Win7 64 bit sp1 ve bu ayın 29'da güncellemesi gelecek olan Win 10 işletim sisteminde ekran kartım ile ilgili problem yaşamak istemediğim için arayış içindeyim elbet. Teşekkürler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vermiş olduğunuz linkte dos ekranında SAVE.bat yazdığımda 2-3 satır bir şeyler oldu. Sonra H36TCA.bat yazdığımda karşıma bir tarama geldi sonra yine aynı yazı "waiting for getting information from current bios..."
Bunları yazdığında yukarıdaki kişilerin de dediği gibi bios bilgilerini alamıyor. Diğer biosları konu içinde 3 sayfa içerisinde anlattığım şekilde güncellemeyi deneyin.
 
Şunu fark ettim. Diğer ana kartlar da bios dosyaları .bin .rom ya da .cap uzantılı. Neden burada ki bios dosyaları numara uzantılı. Sonuçta ami bios ve asus baktığımda da ami bios ya da Award bios ve bunların biosları dediğim uzantılarda. Öyle çok özelliği olan bir ana kartta değil pegatron :D Niye numara uzantılı anlamadım? :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fakat uzantıları gösterdiğinizde uzantı yerine numara var. O numarayı değiştirip rom, bin ya da cap yaparak denemek lazım :) Bu arada işletim sistemim dışında hiç bilgi göstermedi. Open dediğimiz zaman rom ve cap uzantılı dosyaları istiyor yani seçmen için:D Birde şu videodaki bayanın anlattığı gibi yaptım afudosla fakat "ingilizce kullanılabilir flash bilgisi yok" dedi. :)

Başardım:D Arkadaşlar.

ab.jpg


oldu.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vala dediklerinizi yaptım olmadı Murat bey. Evet tarih farklı nedeni bilmiyorum Dxdiag'da halen eski sürümünü göstermekte. Şu an İntel ekran kartı pasif, aygıt yöneticisinde yok ati ekran kartı var :D Nasıl yaptığımı anlatacağım onun için hazırlanıyordum zaten. Regedit bios versiyonunda 201 yazıyordu şimdi 401. Demek ki bir şeyler oldu :D Ekran görüntüleriyle anlatacağım ;)

Merhaba arkadaşlar bios'umu sorunsuz bir şekilde güncelledim. Yaptığım adımları anlatacağım. Fakat burada paylaşılanlarda küçük bir hata var ve düzelteceğiz.
Casper Pegatron A15 BIOS Güncelleme Rehberi | Technopat Sosyal

Pegatron A15 303 Sürüm Güncel BIOS + Aflash3 BIOS Güncelleme Aracı (Klasöre çıkartmak için Winrar 5.00 üstü şarttır)
indiriyoruz. Rar'dan çıkarttığınız klasörün içinde "AFlash3.efi, aflash3.exe, H36STCA.201 ve tp.bat" var. Sonra bu konuda paylaşılmış olan ; h36st.rar - Google Drive indirin ve klasörün içindeki "H36STCA.401"dosyası ile diğer konudan indirdiğiniz klasör içindeki "H36STCA.201" dosyası ile değiştirin. Sonra "tp.bat" metin belgesinde açın sürükleyip bıraksanız da olur. "aflash3 H36STCA.201" bir yazı ile karşılaşacaksınız onu silip "aflash3 H36STCA.401" yazın ve kaydedip çıkın.

Bu işlemlerden sonra önceden bootable ettiğiniz usb belleğinize kopyalayın. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın. Dos ekranında "tp.bat" yazın "ENTER" diyin. Size bir uyarı verecek y demeniz yeterli bios 3 adımda güncellenecek ve sizden Pc yeniden başlatın diyecek. Pc yeniden açıldığında bios girin ve bu adımları takip edin "BİOS > Save & Exit > Restore Defaults > Enter > Yes > Save Changes and Exit > Enter > Yes deyin. Bilgisayarınız açılsın. Artık "Aygıt Yöneticisinden" "Görüntü Bağdaştırıcıları" da Sadece Ati ekran kartınızın olduğunu göreceksiniz... :)

2.jpg


Murat beyin paylaşmış olduklarında bir hata var ve bu hata biosu okumasında sıkıntı çıkartıyor. Aradan baya zaman geçince bios okuması başarısız oluyor ve Pc kapanıyor. Bunu da şöyle düzeltip tekrar denedim ve oldu. Linkten indirdiğiniz "H36ST-202.rar" dosyaları çıkartın. "H36TCA.bat" Doyasını metin belgesinde açın ve "aflash3 /auto:H36STCA.202 /allbios"
yazısını silin ve onun yerine "aflash3 /auto:H36STCA.202" yazın yukarıda ki işlemleri aynen yapın tamam işte bu kadar arkadaşlar. Her şeye rağmen emeği geçen herkese teşekkürler...

1.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu okumadığınız bu yüzden ortaya çıkıyor. Yani hata sizde idi. Cemugur'un dediği şekilde yaparsanız güncellenirdi. Güncellenmiyorsa durumu bildirecektiniz. Siz en baştan beri daha çalıştıracak bir exe olmadığı ve yapılandırma dosyası bile olmadan 401'i yazmaya çalışıyordunuz. Boşuna konuyu uzatıp en sonunda diyeceğim komut kombinasonlarından birini girip güncellemişsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı