Hacker dediğimiz insanlar bir sistemin teknik işleyişinden yeteri kadar iyi bir şekilde anladığı için o sistemin zaafiyetlerini görüp saldırabilecek ya da düzeltebilecek insanlardır. Haliyle ben insanın psikolojisinden iyi anlayıp bir insanı manipüle edebilen insanlara da kendi içimde hacker diyorum 
Tabii hackerlık dili diye bir şey yok. Çünkü bir sürü saldırı ve savunma senaryosu var. Haliyle her saldırı ve savunma senaryosunda geçerli olan bir programlama dili olmadığından hackerlık dili diye bir genelleme yapılamıyor.
Haliyle alt dallara ayrılıyor. Mesela Owasp'ın ilk 10 listesini bilerek web sitelerin çalışma mantığını daha iyi anlayabilirsin: 
OWASP Top Ten | OWASP Foundation
Veya tarayıcıların çalışma mantığını, internetin işleyişini ve web sitelerin çalışma mantığını daha iyi anlayabilirsin: 
Populating the page: how browsers work - Web Performance | MDN ve 
How browsers work
Veya işletim sistemlerini daha iyi anlamak için Kernel'in ne olduğunu araştırabilirsin: 
Kernel (operating system) - Wikipedia
Veya direkt olarak internetin nasıl çalıştığını araştırabilirsin: 
How does the Internet work? - Learn web development | MDN
Veya ctf yarışmalarına katılabilirsin: 
CTF Sites - Biggest Collection Of CTF Sites
Araştırdıkça kafana daha çok oturacak. Her şeyi bilmene gerek yok. Hatta hazır araçlarda kullanmalısın. Ve geçmişte bulunan güvenlik açıklarının nasıl çalıştığını da araştırırsan daha iyi olur. Sadece arkada ne dönüp bittiği hakkında bilgi sahibi olarak hazır araçlar kullanmaya devam edersen siber güvenlik uzmanı olabileceğini anlatmaya çalışıyorum. Bundan sonrası İngilizce bir şekilde araştırmaya ve pratik yapmaya devam etmektir.