Hacklenme şüphesi beni bitiriyor

Hocam içiniz rahat edecek ise basın formatı.
Size çok basit bir şekilde anlatayım, korsan ve bilmediğiniz bir şey indirmezseniz, güncel sistemlerde hacklenmeniz için çok çok özel olarak uğraşılmanız gerekir. Böyle bir şey indirmediyseniz ve bilmediğiniz bir şeylere tıklamadıysanız, korkmanıza gerek yok.
Birkaç hafta önce çok garip bir şekilde operada virüs bulmuştu ondan kaldı hep böyle takıntılarım.
 
Beni Messenger'da hacklemişlerdi. Çok korkunç bir olay..
 
Opera bilgilerini satıyor, kullanma zaten.

Kesinlikle. Bu bilgiyi yıllardır biliyorum fakat Opera GX'in görünümü yüzünden çıktığından beri kullandım. En son dün bilgisayarı formatladım tekrar Opera GX indirecektim, sonra Microsoft Edge'e Halo teması yapıp arama motorunu Google yaptım. Öyle rahat ki anlatamam. Keşke bu illetten daha önceden kurtulsaydım. Microsoft Edge kullanmamamın sebebi görünümü ve Yandex arama motoru olmasıydı. Ben sadece Yandex sanıyordum meğerse bir sürü varmış. Hatta tema olarak Halo çok hoş, Opera GX'ten çok daha iyi bana kalırsa. Zaten istendiği zaman tema değişiyor. Hıza zaten değinmiyorum bile 3 katı mı diyeyim, 4 katı mı? Oyundayken GX'e girince o kadar iyi işlemci olmasına rağmen FPS düşmesi yaşıyordum. Opera pişmanlıktır.
Microsoft Edge öneririm herkese. Firefox da kullandım ama bana kalırsa Microsoft Edge daha iyi.
 
Kuzenimle Messenger'da konuşurken bir anda kendi kendine mesaj atmaya başladı (Kars'a taşınıyoruz, öyle oluyor, böyle oluyor) gibi. Sonra ben sordum sen kimsin diye, ben hacker xcoloby gibi bir şey dedi. Ben de baba sen misin dedim, babanın adı ne dedi, seni ilgilendirmez dedim sonra gitti.
 
Hemen 262626. seviye hacker gibi yanıtlayayım konuyu. Keylogger, RAT gibi virüsler yani bilgisayarınızı, hackerin uzaktan kontrol edebilmesini sağlayan virüsler IP adresinize bağlı. Dosyayı açarsınız ve internet aracılığıyla karşı taraf size bağlanmış olur. Modemi sıfırlarsanız IP adresiniz değişir ve artık bağlanamaz. Fakat attığı virüs gizli bir şekilde bilgisayarınızı her açtığınızda otomatik açılıyorsa ( bunu görev yöneticisinde görülmez hale getirebiliyoruz. Fark etmeyebilirsiniz) modemi sıfırlasanız dahi fayda etmez. Bu yüzden sanırım netstat idi artık o kadar ilgili değilim bu işlere, CMD'yi başlatıp netstat gibi bir komut yazdığınızda bilgisayarınızda etkin olan uzaktan bağlantı iplerini ve portlarını gösterir. Şu an okuyan kim varsa şüpheleniyorsa açsın dediğim komutu ve baksın.


Genelde çoğu port ve IP aynıdır, virüs varsa kendini aşırı belli edecek şekilde diğerlerinden değişik bir bağlantı görürsünüz. Google'a 'netstat komutu ile virüs' yazarsanız karşınıza çıkacaktır kod. Yapacağınız işlem 10 15 saniye sürer ve inanın %100 emin olabileceğiniz bir yöntem. Uzaktan bir sızıntı varsa Windows bilgisayarınıza, orada görünmemesi imkansız. Bunu yaptıktan sonra bir de modemi resetleyin hiçbir sıkıntı kalmaz kimse bilgilerinize erişemez. Ama bilgisayarı çökertecek zarar verecek tarzda virüsler kalmış olabilir. Onlar hackera bilgi vermiyor yalnız size zarar veriyor.

Onlarında hemen hepsini Windows Defender bile fark ediyor. Bu kadar takmayın virüs işini eskide kaldı onlar. En baba uğraşılmış en gizli bağlantı kuran virüs bile 30 saniye içinde anlaşılabilir. Dosyanın indirme sayısı da çok fazla olduğunu sayarsak o bağlantı çoktan bozulmuştur. Atıyorum indirdiğiniz dosyayı çok değil 500 kişi indirsin, hacker artık kolay kolay kimseye bağlanamaz. Çünkü tüm bağlantılar kendi internetini yiyecek. 500 kişiyle aynı anda görüntülü konuştuğunuzu düşünün öyle bir durum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı