Hafif antivirüs önerisi

Comodo Internet Security Free yazılımını örnek alırsak o kadar da hafif ve etkili bir yazılım olduğunu düşünmüyorum. Sürekli olarak kullanmaya çalıştığınız yazılımları engelleyebilen bir yapısı bulunabiliyor. En son kullandığımda HIPS seçeneğini sevmemiştim. Normal bir kullanıcı için uygun olduğunu düşünmüyorum. Kaspersky Securtiy Cloud Free ile Comodo Firewall kombinasyonunu kullanabilirsiniz.
Dostum link Firewall linki atar mısın?

Yani bir kullanıcı sistemini taratmak için bu uygulamayı yükleyip, tarama sonucuda temiz çıktığı vakit bu uygulama dışında bir uygulamaya mı başvurmalı?
Malwarebytes gibi antimalware yazılımları, antivirüs yazılımlarının yanında çalışabiliyor. Bu sayede kullanmakta olduğunuz antivirüs yazılımının bulamadığı tehditleri engelleyebilir durumda da bulunabilir. Bunun dışında Malwarebytes'ın test puanlarının yeteri kadar iyi olamadığını da görüyoruz.
Eğer ücretli olan sürümünü sevdiyseniz satın alabilir ve bir antivirüs yazılımının yanında kullanabilirsiniz. Sistem üzerinde kaynak kullanımının yüksek olduğunu hatırlıyorum. Bu yüzden ücretli olarak Malwarebytes yazılımını satın almak yerine bir antivirüs paketi ücretsiz ya da ücretli olarak kullanılmalıdır. Malwarebytes yazılımının sistemde bulunan tehditlerin taranıp engellenmesi adına kullanmayı daha kullanışlı buluyorum.
Firewall linki atar mısın?
Güvenlik duvarında da bazı ayarlar sinir bozabiliyor. Ayarlarını düzeltmek için aşağıdaki konuya göz atabilirsin.

Malwarebytes gibi antimalware yazılımları, antivirüs yazılımlarının yanında çalışabiliyor. Bu sayede kullanmakta olduğunuz antivirüs yazılımının bulamadığı tehditleri engelleyebilir durumda da bulunabilir. Bunun dışında Malwarebytes'ın test puanlarının yeteri kadar iyi olamadığını da görüyoruz.
Eğer ücretli olan sürümünü sevdiyseniz satın alabilir ve bir antivirüs yazılımının yanında kullanabilirsiniz. Sistem üzerinde kaynak kullanımının yüksek olduğunu hatırlıyorum. Bu yüzden ücretli olarak Malwarebytes yazılımını satın almak yerine bir antivirüs paketi ücretsiz ya da ücretli olarak kullanılmalıdır. Malwarebytes yazılımının sistemde bulunan tehditlerin taranıp engellenmesi adına kullanmayı daha kullanışlı buluyorum.

Güvenlik duvarında da bazı ayarlar sinir bozabiliyor. Ayarlarını düzeltmek için aşağıdaki konuya göz atabilirsin.
İyiki Kaspersky taraması yapmışım👍🤭😀😃

@unnamedington Comodo'nun can sıkıcı bir website dizaynı var. Verdiğin linkte güvenlik duvarı yazmasına karşın CAV kurulum dosyasını indirtiyor. Yalnızca güvenlik duvarını indirmek için girilmesi gereken doğru link personalfirewall.comodo.com diye biliyorum.

Screenshot_4.jpg

Screenshot_2.jpg

Benim verdiğim linkten inen dosya:

Screenshot_3.jpg

İnternette bedava olarak dağıtılan ESET ürün anahtarları ile etkinleştirdiğiniz yazılımınızın veritabanının eksik olduğunu biliyor muydunuz? Yani korunayım derken kendinzi tehlikeye atıyorsunuz. Korsan olarak antivirüs yazılımı kullanmamalısınız.

Malwarebytes hem bir antivirüs yazılımı değildir hem de hafif bir yazılım değildir. Malwarebytes bir antimalware yazılımıdır.
Yıllardır bu şekilde kullanıyorum, ilk defa sizden duyuyorum böyle bir şeyi. Detaylı araştıracağım.

Yıllardır bu şekilde kullanıyorum, ilk defa sizden duyuyorum böyle bir şeyi. Detaylı araştıracağım.
Keşke legal olmayan bir ürün anahtarı ile etkinleştirilmiş ESET Internet Security yazılımını kullanmasaydınız. İlk defa benden duymanız da şaşırtıcı. Antivirüs yazılımını korsan olarak kullanmak ile gerçek zamanlı olarak tehditlerden korunmayı beklememeniz gerekirdi. Zira tehditlerden korunmak için tehlikeli bir şekilde yazılım kullanıyorsunuz ve bu yazılımın sisteminizin her yerine ulaşacak şekilde çalışmasına izin veriyorsunuz.
dntknw.gif

ESET Internet Security'den ürün anahtarınızı deaktif hale getirip sisteminize temiz kurulum yapmanızı öneriyorum. Ücretli olarak bir antivirüs yazılımı kullanmak yerine ücretsiz olarak da bir antivirüs yazılımı kullanabilirsiniz. Size belirttiğim adımları uyguladıktan sonra ücretsiz olarak Kaspersky Security Cloud - Free kullanabilirsiniz.
cop.gif

@unnamedington Comodo'nun can sıkıcı bir website dizaynı var. Verdiğin linkte güvenlik duvarı yazmasına karşın CAV kurulum dosyasını indirtiyor. Yalnızca güvenlik duvarını indirmek için girilmesi gereken doğru link personalfirewall.comodo.com diye biliyorum.

Eki Görüntüle 611210

Eki Görüntüle 611207

Benim verdiğim linkten inen dosya:

Eki Görüntüle 611208
Bunu öğrendiğim iyi oldu. Neden ayrı olarak da güvenlik duvarını yüklemek için bir site bulunduruyorlar? İndirmeye çalışılan yazılımların ikisinde de güvenlik duvarı mı yüklenmeye çalışıyordu? Belki de adları farkli şekilde yüklenmeye çalışıyorlardır.
dntknw.gif

@DarkJester, paylaşmış olduğum bağlantıda güvenlik duvarı mı yüklenmeye çalıştı? Yoksa kullanmakta olduğun Comodo Internet Security yazılımı mı yüklenmeye çalıştı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı