O programı ve hocayı bırak bence hemen
Yeni başladın sanırım. Şu anda amacın kuvvet geliştirmek olmalı. Çok basit ve compound hareketlerden oluşan bir full body program ile temellerini at birkaç yıl.
Güne değil de bir kası haftada en az 2 kez çalışmaya bak.
Tamam işte yenisin bende 26 yıldır yapıyorum
Yani artık yavaş yavaş içgüdüsel çalışmayı öğrenmen lazım. Kuvvetini ve dayanıklılığını öğrenmen lazım. Amacını neyi sevip sevmediğini zayıf ve güçlü noktalarını çalışma şartlarını süreni uykunu beslenmeni vs çok etken var bu işte.
Yoksa Ahmet öyle dedi Mehmet böyle dedi hepsi boş.
Ayrıca YouTube'da çok güzel kanallar var bilimsel olanlarını izle özellikle bu science based kanallar dediklerinde çok iyi bilgiler var.
Ben 4 günde dinlenirim sen 1 günde Mehmet 10 günde herkes farklı. Ben bir idman yaparım kas 10 günde toplanamaz sen laylaylom idman yaparsın elinde telefonla her gün gider idman yaparsın bu işler böyle.
Ben 3 gün üst üste gidip 1 gün dinlendiğimde gelişme oluyordu bariz şekilde. Fakat bir hoca bana bana haftada 6 gün ile kasları dinlendirmen zor olur vs dedi ne yapmalıyım bilmiyorum o yüzden.
Sana senin vücuduna hangisi uygunsa onu yap ben alttaki gibi yapıyorum.10 aydır yapıyorum.
Pazartesi sırt bacak.
Salı göğüs biceps.
Çarşamba off.
Perşembe omuz arkakol.
Cuma sırt bilek.
Cumartesi off.
Pazar göğüs biceps.
Pazartesi sırt bacak.
Salı göğüs biceps.
Çarşamba omuz arkakol.
Perşembe off.
Cuma sırt bilek.
Cumartesi göğüs biceps.
Pazar omuz arkakol.
Alttaki haftada 6 gün üstteki 5 gün hangisini önerirsiniz hocam.
5 günü geçmenin bir mantığı yok.Arkadaşlar ben yakın zaman önce 3+1 yapıyordum. 3 gün gidip 1 off, haftada 6 güne denk geliyor. Fakat kafamı kurcalıyor acaba haftada 5 mi yapmalıyım? Yani 2 gün gidip 1 gün gitmemek daha mı mantıklı? Görüşlerinizi bekliyorum.
Ben 5 gün gidiyorum çarşamba ve pazar günü dinlenme, bu şekilde iyi diye düşünüyorum.
Haftada 4 gün biceps çalışıyorsun. Vücudun en küçük ve güçsüz kısımlarından birini. Ardıardına hemde.. Bilek çalışmanada gerek yok ayrıca barbelli her tuttuğunda bileğin çalışıyor zaten en son düşünmen gereken kısım o bilek çalışacağına kalf çalış. Farmers walk yap hem el hem ayak bileklerin bütün vücudun çalışsın artı kondüsyonun yükselsin.Pazartesi sırt bacak.
Salı göğüs biceps.
Çarşamba off.
Perşembe omuz arkakol.
Cuma sırt bilek.
Cumartesi göğüs biceps.
Pazar off.
Bu nasıl?
Reis ben dün sırt girdim bugün gidip göğüs biceps girsem sıkıntı yaratır mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.