Haftalık 21mg creatine alınır mı?

enespr

Hectopat
Katılım
30 Aralık 2020
Mesajlar
101
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar arkadaşlar, creatine alalı 9-10 gün oldu her gün 3G 4G seklinde alıyorum ve 7 günde yani bir hafta 21mg creatine denk geliyor sizce bu abartı mı? Böbrekleri yorar mı? Bir de 28-30 gün sonra creatine depolarım doldugunda artık alımı azaltmalı mıyım?
 
Az su içiyorsan sıkıntı, ama gün içinde yeterli miktarda su içiyorsan problem olmaz. Her gün 3-5 gram arası alman idealdir. Ara vermene gerek yok diye biliyorum ama çok istiyorsan ayda bir birkaç gün almayabilirsin.
 
Günde 5 gram almak önerilir. Az bile alıyorsunuz. Ayrıca 5 gram alarak ara vermeden devam edebilirsiniz.

Kreatin insan sağlığı için faydalıdır. Ancak suyu yeterli düzeyde tüketmelisiniz. Günde 2.5 litre.
 
Günde 5 gram almak önerilir. Az bile alıyorsunuz. Ayrıca 5 gram alarak ara vermeden devam edebilirsiniz.

Kreatin insan sağlığı için faydalıdır. Ancak suyu yeterli düzeyde tüketmelisiniz. Günde 2.5 litre.

Mucize kartal bey. Sürekli forumda karşıma çıkıyorsunuz. Kreatin böbrek fonksiyonları bozuk olan birisi için kullanılmamalı. Bunu da bir doktor tavsiyesi olmadan bakamayız. Aşırı ve uzun süreli kullanımı nadir de olsa pulmoner emboli gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu yüzden ara verip kullanmak gerekli. 5 gramın üzerini geçmemek gereklidir.
 

Günde 5 gram almak önerilir. Az bile alıyorsunuz. Ayrıca 5 gram alarak ara vermeden devam edebilirsiniz.

Kreatin insan sağlığı için faydalıdır. Ancak suyu yeterli düzeyde tüketmelisiniz. Günde 2.5 litre.

Günlük su alımım offday 3L ant günü 4.8l yi buluyor yani iyi miktar su almaya çalışıyorum.


Çocukluğumdan itibaren böbrek ile alakalı herhangi bir sorunum asla olmadı, bende buna güveniyorum fakat yine de dediğiniz gibi bu hafta yine de bir böbrek fonksiyonlarııma baktıracağım.
 

Pulmoner emboli damar tıkanıklığı gibi durumlarda tıkanan parçanın kopup akciğer atardamarını tıkamasıyla olur. Çoğunlukla bacaktan gelir. Anneannem yaşadı ölüyordu kadın. Kötü bir durum ancak bunun kreatinle alakası olmamalı. Damar tıkanıklığı yapmaz kreatin.

(Kreatin uzun süreli kullanımlarda da büyük olasılıkla güvenlidir. Uzun süre boyunca kreatin takviyesi kullanan sporcuların sağlık durumunda olumlu gelişmeler görüldüğünü gösteren çalışmalar vardır. Kreatinin nispeten yaygın olabilen yan etkileri arasında dehidrasyon, mide problemleri, hazımsızlık ve kas krampları, çekilmeleri bulunur. İshal, baş dönmesi, kan basıncında yükselme, düzenli olmayan kalp atışları, karaciğer fonksiyon bozukluğu ve böbrek hasarı kreatinin zararları arasında yer alabilir.)

Ki bunlar da çok nadir yan etkiler.


Ayrıca bu yan etkiler az su içen ve çok aşırı dozda kreatin alanlarda görülür. Böbrekler sağlamsa sorun olmaz.

Hocam ayrıca evrim ağacı yanıtı.

(Geçmişten günümüze kadar yapılan çalışma ve derlemeler, kreatin takviyesinin sadece genç sporcularda değil yaşlı ve hasta insanlarda da çeşitli faydalı etkileri olduğunu belirtmektedir. Kreatin takviyesinin çeşitli yanlarını incelemiş 500'ü aşkın makaleye rağmen, kreatin takviyesinin etkisi ve güvenli kullanımı konusunda oluşan merak uyandırıcı soruların devam etmesi ise epey şaşırtıcıdır)
 
Son düzenleme:
İlgin için teşekkürler dostum.

Hocam Rus bir sporcu vardı günde 20 gram kullanıyordu. Yükleme amaçlı da değil. O adam çok yaşamaz. 3-5 gram normal böbrek değerlerinde sorun yaratmaz. Bence rutin kontrole gidin her hafta gidilmez ama 3-6 ayda bir böbrek kontrolü yaptırın sağlamsa devam.
 

Evet bende öyle düşünüyorum, peki dolum yaşandıktan sonra bir 10 gün ara versek devam etsek 5G sorun teşkil etmez değil mi?
 
Evet bende öyle düşünüyorum, peki dolum yaşandıktan sonra bir 10 gün ara versek devam etsek 5G sorun teşkil etmez değil mi?

Tekrar kaslar boşalır. Yani ilk 5 gün 10 gram ardından 5 gram olarak devam etmek tavsiye edilendir.

Bence düzenli olarak düşük dozda almak eğer ki gösteriş amaçlı veya podyuma çıkma amaçlı değilse ve bütçe de fazla yoksa 3 gram mezara kadar her gün alabilirsiniz. Hem kaslarınız dolgun duracak hem de sorun yaşamayacaksınız. Evrim Ağacı'na bakarsanız zaten ette bolca var kreatin.

Saç dökme yapmaz o zaten genetikle alakalı. Belirteyim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…