Hamburger ve Adana kebap için et seçimi nasıl olmalı?

muhibbiii

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2019
Mesajlar
59
Merhaba, başlıktan anlaşıldığı üzere hamburger ve Adana kebap için hangi et kullanılmalı merak ediyorum. Adana için yağlı kuzu, hamburger için orta yağlı dana DOS gibi temel şeylerden ziyade biraz daha aydınlatacak bilgiler lazım. Özellikle kasap veya mutfak geçmişi olan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse süper olur. Daha önce benzer bir konu açmıştım ve hamburger konusunda bir arkadaş yardımcı olmuştu. Bakmak isteyen olursa diye belirtiyorum.
Öncelikle merak ettiğim şey şu; yağlı bir et kullandığımızda (örneğin dana kaburga), bu yağın adı iç yağ oluyor. Bir de et yağsızsa yağ oranını artırmak için kullanılan diğer yağlar var (örneğin kuyruk yağı). Diyelim ki bu iki et hayvanın aynı bölgesi olsun, biri iç yağlı, diğeri kuyruk yağı eklenmiş olsun. Yağ oranı aynı olan bu iki etin lezzeti ve kokusu nasıl etkilenir? Hangisi hamburger ve Adana kebap için daha uygundur.
2. sorum ise şu; iç yağ veya kuyruk yağı içeren etimiz az pişirildiğinde bu yağ kokusu az çıkıyor. Fakat çok pişirildiğinde de et suyunu kaybediyor ve sertleşiyor. Hamburger ve Adana için pişirme nasıl olmalıdır?
Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı