Hangi antivirüs programı kullanılmalı?

Windows 10 güvenlik güncellemelerini kesti diye biliyorum.Ama ona rağmen sıkıntı olmaz bence.Birşey indirmeden önce "is xsitesi.com safe" diye aratıp yorumları okursanız o bile yeterli olur.
Kaspersky gerçek zamanlı koruma için alınabilir ama sisteminiz eski bir sistemse çok yavaşlatır

Windows 10 güvenlik güncellemelerini kesti diye biliyorum.Ama ona rağmen sıkıntı olmaz bence.Birşey indirmeden önce "is xsitesi.com safe" diye aratıp yorumları okursanız o bile yeterli olur.
Hocam her zaman böyle olmuyor, anlık dalgınlıkla bile saçma bir şekilde virüs indirilebiliyor günümüz internetinde. Güncel ve düzgün bir AV bulundurmak gerekli bir şey.

Antivirüs' e aslında gerek yok.
Öncelikle dijital güvenlik oltalama teknikleri gibi BTK ve Cumhurbaşkanlığı uzaktan eğitim kapısı gibi yerlerden alacağın basit eğitimlerle bile bilinçli bir vatandaş haline gelebilirsin ve donanım düşmanı antivirüslerle işin olmaz.

Hocam her zaman böyle olmuyor, anlık dalgınlıkla bile saçma bir şekilde virüs indirilebiliyor günümüz internetinde. güncel ve düzgün bir AV bulundurmak gerekli bir şey.
Doğrudur.Sırf ismi doğru diye sitenin . dan sonrasını kontrol etmeyip indirdiğim de olmuştu (.org yerine .com).Virüs programı Windows 10 kullanmaya devam edecekseniz şart.Eğer almak istemiyorum derseniz Microsoftun ESU programına katılabilirsiniz

Doğrudur.Sırf ismi doğru diye sitenin . dan sonrasını kontrol etmeyip indirdiğim de olmuştu (.org yerine .com).Virüs programı Windows 10 kullanmaya devam edecekseniz şart.Eğer almak istemiyorum derseniz Microsoftun ESU programına katılabilirsiniz

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sistemde en son oynadığım oyunun şifresi yabancı ülkeye nasıl gitmişse gitmiş. İllegal programlar falan indirmiştim. Yıllardır korkmadan bu işleri yaptım. Büyük bir şey başıma gelmedi. Bir ara hesabıma girdiler o ara ikili şifre yaptım. Şimdi girselerde sıktıntı yok. Ama Windows 11 kursamda acaba artık crackli program kullanmak istemiyorum. Yoksa sistem kuracağım şifre değiştireceğim bıktım. Kaç yıldır. Windows 10 kullandım eğer crackli işine bulaşmazsam sorun olmaz sanırım. Sadece Defender yetmişti. Sadece bilmediğim bir şey varsa öğrenmek için sordum. Zaten ücretli sistem almam mümkün değil. Hayatımız crackli sistemler kullanmakla geçti. Programlar, oyunlar artık bıktım. Bu zamana kadar bir kere hesaplarıma bu yeni sistemden önce yeni kurdum dün. Oyun hesabıma girmeye çalıştılar ama güvenlik sebebi alamadılar. Acaba diyorum Windows 11 kullansam yine PC'ye girebilirler mi?

Windows 10 kullanıyorum. Defender yeterli mi dersiniz?
Hocam antivirüsü bir kenara bırakıp, Windows 11 kullanmaya başlamalısınız.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sistemde en son oynadığım oyunun şifresi yabancı ülkeye nasıl gitmişse gitmiş. İllegal programlar falan indirmiştim. Yıllardır korkmadan bu işleri yaptım. Büyük bir şey başıma gelmedi. Bir ara hesabıma girdiler o ara ikili şifre yaptım. Şimdi girselerde sıktıntı yok. Ama Windows 11 kursamda acaba artık crackli program kullanmak istemiyorum. Yoksa sistem kuracağım şifre değiştireceğim bıktım. Kaç yıldır. Windows 10 kullandım eğer crackli işine bulaşmazsam sorun olmaz sanırım. Sadece Defender yetmişti. Sadece bilmediğim bir şey varsa öğrenmek için sordum. Zaten ücretli sistem almam mümkün değil. Hayatımız crackli sistemler kullanmakla geçti. Programlar, oyunlar artık bıktım. Bu zamana kadar bir kere hesaplarıma bu yeni sistemden önce yeni kurdum dün. Oyun hesabıma girmeye çalıştılar ama güvenlik sebebi alamadılar. Acaba diyorum Windows 11 kullansam yine PC'ye girebilirler mi?

Hocam kötü amaçlı yazılımlar evrilirler de çoğalırlar da. Yazdığınıza göre crack program vb. kuruyorsunuz. Siz cihazınıza Windows 11 kurduktan sonra tekrar crack program vs. kurarsanız yine cihazın güvenliğini riske atmış olacaksınız. İleri düzey bir siber saldırı hedefi değilseniz, cihazınıza indirdiğiniz şeylere, tıkladığınız linklere, gelen maillere, girdiğiniz sitelere vb. dikkat ediyorsanız Windows Defender işinizi görecektir. Başta da dediğim gibi önce Windows 11 kurmanızı öneririm.

Son düzenleme:
Hocam antivirüsü bir kenara bırakıp, Windows 11 kullanmaya başlamalısınız.

Hocam kötü amaçlı yazılımlar evrilirler de çoğalırlar da. Yazdığınıza göre crack program vb. kuruyorsunuz. Siz cihazınıza Windows 11 kurduktan sonra tekrar crack program vs. kurarsanız yine cihazın güvenliğini riske atmış olacaksınız. İleri düzey bir siber saldırı hedefi değilseniz, cihazınıza indirdiğiniz şeylere, tıkladığınız linklere, gelen maillere, girdiğiniz sitelere vb. dikkat ediyorsanız Windows Defender işinizi görecektir. Başta da dediğim gibi Windows 11 kurmanızı öneririm.

Dikkatli olursa insan başına büyük bir şey gelmiyorda ah bu crackler yok mu 😂 neyse teşekkürler. Dersimizi aldık daha dikkat edeceğiz artık :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı