Hangi bankada altın hesabı açmak daha karlı?

Altın hesabında Garanti ve İş Bankası önerenler neye dayanarak öneriyor bankanın fanı falan mısınız?
Son birkaç yıldır Kuveyt Türk'ün makas oranlarının iyi olmadığını düşünüyorum. Garanti BBVA ATS üyesidir makas oranlarının iyi olmadığını düşündüğünüz anda başka bir ATS üyesi bankaya hesabınızdaki altınları transfer edebilirsiniz. Kuveyt Türk'te ATS üyesidir fakat başka bankaya altınlarının transfer edilemediğini duydum. Hem hesapta belli bir miktar bulununca kredi, KMH ve kredi kartı teklifleri yapabiliyor, ihtiyacınız olduğunda işinizi görmenizde kolaylık sağlar. Kuveyt Türk'te cari hesap kullanırken teklif ile hiç karşılaşmadım.
 
Biraz araştırdım ve kafamda üç beş bir şeyler oturdu ama hala karışık olan durumlar var. Çünkü bazı bankalarda net bir bilgi yazmıyor, bazılarında ise bilgi verilmiş ama net ücretlendirme belli değil.

Yapı kredi, Garanti BBVA, Ziraat ve Kuveyt Türk bankalarına baktım. Kuveyt Türk haricinde diğer bankaların alış-satış fiyatları birbirine çok yakın. Net bir rakam belirtmem gerekirse Kuvety Türk alış-satış yaparken 60TL makas koyarken, yukarıda adı geçen diğer bankalar 37-40 civarında makas koymuş. Dolayısı ile altın transferi konusunda bir tık iyi olsa da Kuveyt Türk'ü eliyorum.

Diğer bankalar arası altın transferine baktığımızda ise Ziraat bankası ve Yapı kredi adına net bir bilgi bulamadım. Bu nedenle bu bankalar da pek güven vermedi açıkçası.

Bir tek Garanti Bankasının kendi sitesinde net olarak belirtildiğini gördüm. Garanti, 500g üstü aktarımlarda %0.01, daha azında ise 4-5 TL civarında bir ücret alıyor. Kendi aldığı ücret haricinde her bankanın aldığı BSMV denilen aktarım ücreti gibi bir ücret daha var. Bu ücret de %1'den binde 2 civarına indirilmiş diye okudum.

Sonuç olarak Garanti BBVA en mantıklısı gözüküyor. Bankaya gidip yüzyüze bilgi aldıktan sonra uygun görürsem altın hesabımı bu bankada açacağım.

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.
 
Biraz araştırdım ve kafamda üç beş bir şeyler oturdu ama hala karışık olan durumlar var. Çünkü bazı bankalarda net bir bilgi yazmıyor, bazılarında ise bilgi verilmiş ama net ücretlendirme belli değil.

Yapı Kredi, Garanti BBVA, ziraat ve Kuveyt Türk bankalarına baktım. Kuveyt Türk haricinde diğer bankaların alış-satış fiyatları birbirine çok yakın. Net bir rakam belirtmem gerekirse kuvety Türk alış-satış yaparken 60TL makas koyarken, yukarıda adı geçen diğer bankalar 37-40 civarında makas koymuş. Dolayısı ile altın transferi konusunda bir tık iyi olsa da Kuveyt Türk'ü eliyorum.

Diğer bankalar arası altın transferine baktığımızda ise Ziraat Bankası ve Yapı Kredi adına net bir bilgi bulamadım. Bu nedenle bu bankalar da pek güven vermedi açıkçası.

Bir tek Garanti Bankası'nın kendi sitesinde net olarak belirtildiğini gördüm. Garanti, 500G üstü aktarımlarda %0.01, daha azında ise 4-5 TL civarında bir ücret alıyor. Kendi aldığı ücret haricinde her bankanın aldığı bsmv denilen aktarım ücreti gibi bir ücret daha var. Bu ücret de %1'den binde 2 civarına indirilmiş diye okudum.

Sonuç olarak Garanti BBVA en mantıklısı gözüküyor. Bankaya gidip yüz yüze bilgi aldıktan sonra uygun görürsem altın hesabımı bu bankada açacağım.

yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Hocam garantiden altın hesabı açtınız mı son durum nedir? Bende açmayı düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı