Hangi dil öğrenilmeli?

untiliwin

Femtopat
Daha fazla  
Yönetim bilişim sistemleri bölümü okuyorum. İngilizcenin yanında başka bir yabancı dil öğreneceğim bölümüm için uygun olsun istiyorum. Çince'yi çok öneriyorlar ama kendi başıma öğreneceğim için gözüm korktu açıkçası. İspanyolca ile Japonca arasında kaldım. Sizce ne öğrenmeliyim yazılım ve işletme alanlarında işime yaraması gerekiyor Japonca'ya daha sıcak bakıyorum aslında ama düşüncelerinizi almak isterim. Ya da kendi başıma Çince öğrenebilir miyim sizce?

japponca öğrenmeyi düşünürsen dikkaet et zor bir dil ve ayrıca üç farklı yazı şekillerine sahipler rusça ispanyolca veya fransızca öğrenebileceğini düşünüyorum

Yönetim bilişim sistemleri bölümü okuyorum. İngilizcenin yanında başka bir yabancı dil öğreneceğim bölümüm için uygun olsun istiyorum. Çince'yi çok öneriyorlar ama kendi başıma öğreneceğim için gözüm korktu açıkçası. İspanyolca ile Japonca arasında kaldım. Sizce ne öğrenmeliyim yazılım ve işletme alanlarında işime yaraması gerekiyor Japonca'ya daha sıcak bakıyorum aslında ama düşüncelerinizi almak isterim. Ya da kendi başıma Çince öğrenebilir miyim sizce?

Hocam dil uzmanları Türkçe bilen biri için ingilizceden sonraki en rahat dilin İspanyolca olduğunu söylüyorlar yani bir kaynakta öyle okumuştum.

Mesleğinle alakalı değil fakat yakın gelecekte Çince'nin önemi oldukça artacak gibi gözüküyor.

İspanyolca İngilizce'ye temel olarak benziyor ortak kelimeler de çok.

Cümle dizilimi ek yapısı olarak Japonca Türkçe'ye daha çok benziyor ama benzer kelime çok az. Yazı sistemi de büyük bir zorluk. İspanyolca için yazı sistemine ayrı çok çalışmanıza gerek yok ama Japonca okur yazarlık zor. Ayrıca çalışmanız lazım.

Sektörü bilmeden tavsiye vermek zor. İspanya'da bilişim sektörüne yönelik çok bir imkan var mı bilmiyorum. Japonya'da iş kültürü de çok sert o da bir etmen kendi gençleri de kaçmaya çalışıyor. Ekonomik olarak da parlak görülmüyor geleceği.

Ben de aynı bölümü okuyorum, dönem sonları sektör raporu okuyoruz. Senin sordukların haricinde Almanya'da bu sektörde çok fazla iş açığı var. Almanca önerebilirim sana. Tabii bölümden farklı mesleklere gideceksen bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı