Hangi GTX 1650 Super modelini almalıyım?

3r4y89

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 1650 Super almak istiyorum fakat piyasa fiyatları çok uçuk durumda. Yurt dışında 160 $'a satılan ekran kartı Türkiye'de 2000 liraya kadar çıkmakta fiyatları ortalama ise 1600-1800 TL arası fiyatlandırması var fakat İnternet'te gezerken Galax GeForce GTX1650 Super ex (1-Click) OC 4 GB 128Bit GDDR6 modelini 1359 TL'ye buldum fakat bu kadar fiyat farkı normal gelmedi şüphelendim açıkçası? Satıcı firma Teknobiyotik. Sizce güvenebilir miyim veya kronik problemi olan bir model midir alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartı nasıl olsa uzun zaman için alıyor 3 4 yıl falan o kart yeter 5 yıl bile de iyisini alsın almışken.

Kesinlikle katılmıyorum, fazladan 500-600 lira verilecekse 1660Super tercih edilir, iyisi derken neye göre iyisi olduğunu öncelikle tartışmak gerekli. Performans olarak %1-2 den fazla fark olmaz, GPU markaları arasındaki asıl fark soğutma performansıdır, ancak 1650S hiçbir şekilde ısınmadığı için bu fark da ortadan kalkıyor. Performans ya da soğutma anlamında fark olmadıktan sonra sırf üstünde "MSI" yazması içi %50 daha fazla ücret ödemek mantıklı değil

GTX 1650 güzel bir kart. Eğer bütçeden biraz kazanç elde etmek isterseniz RX 570, GTX 1650 ile aynı performansa sahip ve daha ucuz. Eğer GTX 1650 alacaksanız da super modelini almanızı öneririm. Benchmark sitelerinde son aylarda #1 numaradan hiç düşmedi. Bütçeden kazanç elde etmek isterseniz super Ventus modelini alabilirsiniz. (Kartın iyi olduğunu biliyorum ama MSI, Galax hangisi daha iyi olur konusunda başkasının yardımı daha iyi olur.)
Teknobiyotik'ten şu son haftalarda alışveriş yapan arkadaşlar forumda gördüğüm kadarıyla konular açmışlar. Bu şikayetler sizin başınıza da gelecek diye bir şey yok. Karar yine size kalmış.

Yorum için teşekkürler ben de 1650 Super düşünüyorum zaten. 1650 ile 1650 Super arasında çok bariz bir performans farkı var bu nedenle super modeli alacağım eğer uygun bulabilirsem. Attığınız linki inceledim ve çok fazla bozuk ürün şikayeti olduğunu ve ürünlerin çabuk kargolanmadığını okudum. 150 TL için risk almaya değer mi bilemedim açıkcası indirimleri takip edip daha güvenilir bir siteden alabilirim sanırım. MSI'ın Gaming X modelini ise hiç düşünmüyorum o fiyata alabileceğim çok daha iyi kartlar var. Bir kere alıp en iyisini alacağım derken hatalı alım yapmak çok mantıklı değil açıkcası. Ayrıca yukarıda yazdıklarımı tam okumadan yorum yapan arkadaşlar olmuş. Arkadaşlar kimse sizi yorum yapmanız için zorlamıyor ben burada yardımcı olmak isteyen varsa diye kafamdaki bir soru hakkında fikir danışıyorum ama yazdıklarımı okumadan yorum yaptığınızda destek değil köstek oluyorsunuz. Bu nedenle yazılanları okumadan yorum yapacak iseniz yapmamanızı rica edeceğim. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim sağ olun.

GTX1650 vs. RX 570

Paylaştığınız içerik yanlış. Standart GTX 1650 üzerinden bir içerik sunmuşsunuz. Bu Super olan model. Oyun terstlerini de incelerseniz; AMD optimizasyonu ağırlık basanlar hariç güncel oyunların hepsinde GTX 1650 Super önde.

Yorum için teşekkürler ben de 1650 Super düşünüyorum zaten. 1650 ile 1650 Super arasında çok bariz bir performans farkı var bu nedenle super modeli alacağım eğer uygun bulabilirsem. Attığınız linki inceledim ve çok fazla bozuk ürün şikayeti olduğunu ve ürünlerin çabuk kargolanmadığını okudum. 150 TL için risk almaya değer mi bilemedim açıkcası indirimleri takip edip daha güvenilir bir siteden alabilirim sanırım. MSI'ın Gaming X modelini ise hiç düşünmüyorum o fiyata alabileceğim çok daha iyi kartlar var. Bir kere alıp en iyisini alacağım derken hatalı alım yapmak çok mantıklı değil açıkcası. Ayrıca yukarıda yazdıklarımı tam okumadan yorum yapan arkadaşlar olmuş. Arkadaşlar kimse sizi yorum yapmanız için zorlamıyor ben burada yardımcı olmak isteyen varsa diye kafamdaki bir soru hakkında fikir danışıyorum ama yazdıklarımı okumadan yorum yaptığınızda destek değil köstek oluyorsunuz. Bu nedenle yazılanları okumadan yorum yapacak iseniz yapmamanızı rica edeceğim. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim sağ olun.
Dediğim gibi teknobiyotik kartın üstüne çıkıp zıplayıp size yollayacak değil ama bir şey olur, üzülürsünüz. Türkiye'de böyle şeyleri almak zor. Bir defa alıyorsanız Vatan, MediaMarkt gibi yerlerden almanız daha iyi olur.

Hepsiburada'da pahalı. Diğer arkadaşlardan okuduklarıma göre marka pek bir performans farkı yaratmıyor. Daha ucuz alternatif olarak buraya bakabilirsiniz. En son karar size kalmış.

Benim attığım modelle sizin attığınız model arasında 350 TL fiyat farkı var az bir rakam değil. Bu modele değeceğini düşünüyorsanız bütçemi biraz daha arttırmayı bekleyebilirim fakat bu model bana ekstra ne sunabilir bir bilginiz var mı?

Paylaştığınız içerik yanlış. Standart GTX 1650 üzerinden bir içerik sunmuşsunuz. Bu Super olan model. Oyun terstlerini de incelerseniz; AMD optimizasyonu ağırlık basanlar hariç güncel oyunların hepsinde GTX 1650 Super önde.
GTX 1650 SUPER'in daha iyi olduğunu söylemiştim zaten. Eğer ki sistem toplayacak arkadaş Super yerine normal GTX 1650 tercih ederse diye daha ucuz ama performanslı alternatif olan RX 570'i karşılaştırdım.

Benim attığım modelle sizin attığınız model arasında 350 TL fiyat farkı var az bir rakam değil. Bu modele değeceğini düşünüyorsanız bütçemi biraz daha arttırmayı bekleyebilirim fakat bu model bana ekstra ne sunabilir bir bilginiz var mı?
Maalesef çok ekstra bir bilgim yok. Diğer arkadaşlar marka çok etkilemiyor diyince bütçenize yardım amaçlı paylaşmam istedim. Daha bilgili arkadaşlar yardımcı olur.

GTX 1650 SUPER'in daha iyi olduğunu söylemiştim zaten. Eğer ki sistem toplayacak arkadaş Super yerine normal GTX 1650 tercih ederse diye daha ucuz ama performanslı alternatif olan RX 570'i karşılaştırdım.

Orada karışıklık yaratmaya gerek yok. Yeni sistem toplayacak biri GTX 1650 Super olarak F/P seçeneğini değerlendirmelidir.

@3r4y89, gelelim Teknobiyotik konusuna: Bu site üzerinden güç kaynağı, monitör, 12 cm fan ve display-port kablosu aldım. Şu an için bir sorun göremedim. Eski bir firmadır. Yer yer bazı kullanıcılara para iadesi yapmaktan çekindiklerini görmüşlüğüm var ama ürün değişimi konusunda başarılılar.

Ekran kartı hususunda ise: 2000 TL bandına çıkarsanız GTX 1660 Super alınması gerekir. Oldukça güzel seçenekler var. GTX 1650 Super alacaksanız; konu içerisindeki Inno3d ve Galax seçenekleri oldukça makul. Aşırı miktarda ödemeyi gerektirecek bir kart değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı