Hangi İnternet Sağlayıcı Kullanılmalı?

Ahmet kardeşim yanlış biliyorsun. Bir Uydunet hariç saydıkların Türk Telekom altyapısını kullanıyor. Ben bizzat Türk Telekom'a sordum.

Telekom altyapısını kullandıkları doğru ama nerelerde? Telekom'un geniş bir internet ağı var. Çünkü yıllardır bu sektörün içinde. Turkcell'se bu sektöre yeni girmiş sayılır. Bu yüzden dağ başı diye tabir ettiğimiz erişilmesi zor olan yerlerde TTNET kablolarını kullanıyor. Ama en yakın zamandada kendi altyapısını çekiyor. Küçük bir örnek vereyim. TTNET bugün İstanbul'da Türkiye'nin merkezinde sadece 100 Mbpslik hız verebiliyor (Üniversiteler ve Büyük Şirketler Hariç). Bu altyapısının maksimum hızı. Ama Turkcell 14 Şehirde (Sonuncusu Eskişehir) 1000 Mbps fiber kablolarını çekti ve normal evlere verebiliyor. Burdan anlaşılıyor ki SuperOnline'nın kendi altyapısı var. Yaygın değil ama Türkiye'nin her tarafını sarmaya çalışıyor. Ayrıca benimde TTNETe çalışan arkadaşım var bunları o söyledi, ayrıca kapsamlı bir araştırma sonucu bu verilere ulaştım :D

Gebze ile İstanbul arası 30 Dk bulunduğum yer mahalle kime sorcam bilinen yer. Bizim mahalle fakir heralde kimse fiber için başvurmamış. En azından kablosu geçse hiç sormadan fiber alırdım.

Arkadaşlar Vodafone dün kayıt bilgilerimi ve adres bilgilerimi güncelledim. Bugün de ses yok yaptığım kayıttan. Vodafone kaydını iptal ettireyim mi ? Biliyorum konu uzadı ama bana gerçekten dediğim fiyatta kaliteli internet lazım. Bende biliyorum 69 TL Turkcell Superonline yapmayı ama şuan o kadar durumum yok.

Vodafone benimle kafayı mı buluyor ? Adamlar aradı o da nasıl mı ? Çok basit affedersiniz sövdüm. Sövdük'ten sonra belli zaman sonra kendileri aradı artistler. Boş portunuz bulunmadığından İnternet başvurunuzu iptal edeceğiz dediler. Bende tamam deyip kapattım. 2 saat sonra tekrar aradım Vodafone size yanlış bilgi vermişler şuan adresinize baktım boş port var dediler kaydımı yapalım mı dediler. Bende düşüneyim diye kapattım yüzlerine. Bir dedikleri tutmuyor hepsi farklı konuşuyor. Böyle bir terbiyesizlik görmedim. Moderatörler üzgünüm tekrar tekrar yazıyorum. Çünkü; bu sorunum büyük ne yapacağımı karar veremedim. :( Dışarıdan mı yapsam kayıtı mı ? En son müşteri hizmetlerin merkezine gidip dağıtacağım orayı...

Gebze ile İstanbul arası 30 Dk bulunduğum yer mahalle kime sorcam bilinen yer. Bizim mahalle fakir heralde kimse fiber için başvurmamış. En azından kablosu geçse hiç sormadan fiber alırdım.

Arkadaşlar Vodafone dün kayıt bilgilerimi ve adres bilgilerimi güncelledim. Bugün de ses yok yaptığım kayıttan. Vodafone kaydını iptal ettireyim mi ? Biliyorum konu uzadı ama bana gerçekten dediğim fiyatta kaliteli internet lazım. Bende biliyorum 69 TL Turkcell Superonline yapmayı ama şuan o kadar durumum yok.

Vodafone benimle kafayı mı buluyor ? Adamlar aradı o da nasıl mı ? Çok basit affedersiniz sövdüm. Sövdük'ten sonra belli zaman sonra kendileri aradı artistler. Boş portunuz bulunmadığından İnternet başvurunuzu iptal edeceğiz dediler. Bende tamam deyip kapattım. 2 saat sonra tekrar aradım Vodafone size yanlış bilgi vermişler şuan adresinize baktım boş port var dediler kaydımı yapalım mı dediler. Bende düşüneyim diye kapattım yüzlerine. Bir dedikleri tutmuyor hepsi farklı konuşuyor. Böyle bir terbiyesizlik görmedim. Moderatörler üzgünüm tekrar tekrar yazıyorum. Çünkü; bu sorunum büyük ne yapacağımı karar veremedim. :( Dışarıdan mı yapsam kayıtı mı ? En son müşteri hizmetlerin merkezine gidip dağıtacağım orayı...

Vodafone sıkıntılı bence hiç bulaşma. Pişman olursun. TTNET alsan daha iyi. Vodafone çok çok yeni internet alanında. Zaten TTNET kablolarını kullanıyor. Bence alma...

TTNet kablosu mu var ? Türk Telekom yeni birleşti. Dışardan kayıt yaptırdım kolay oldu. TTNet kapatıyorum. Teşekkürler...

2 haftadır Vodafone interneti pazartesi kapatıyorum. Şikayetlerin geneli bağlanma problemi var. Ben iyi dayandım 1.5 aydır bağlanmayı bekleyen var. Bazı arkadaşların netini erken bağlamış nasıl olduysa. Sakın Vodafone kayıt yaptırmayın. Önceden TTNet kullanırken sadece 1 yılda 2 kez kopma yaşamıştım öteki türlü hızda sıkıntı yaşamadım. Superonline alacağım fakat fiber yok, ADSL o kadar para verilir mi ? Dediğim gibi eski netimde fatura ve bağlantı sıkıntısı yaşamadım. Tekrar Türk Telekom yani TTNet mi kullanayım ?

Superonline kullanmanı tavsiye ediyorum. Yaklaşık iki yıldır Superonline kullanıyorum. 18-19 ay boyunca AKK yi doldurmama rağmen hızımı hiç düşürmediler bu olayı yaşan birçok kişi tanıyorum size de böyle bir şey olabilir. Tek sıkıntısı diğer internet sağlayıcılara göre ping biraz daha çok oluyor. Bu arada Download : 13 Upload : 0,60

Telefon Dahil : Avantajlı Yalın ADSL - TURKCELL SUPERONLINE ( Bu paket direk 69 TL :D )
Telefon Hariç :Yalın ADSL - TURKCELL SUPERONLINE ( Bu paketi aldıktan sonra hızını 16Mbps ye yükseltiyorsunuz ayda 69TL oluyor )

Altyapısı yok derken? TTNET'in fiberi varsa doğru olanı yapmışsın ama fiber yoksa orda kesinlikle yaklaşma TTNET'e.
Superonline şiddetle tavsiye ederim 59 liralık paketide var yalın ADSL hiçbir ek ücret almadan modem de hediyeli.

Oh be adamlar 2 güne bağladı netimi. Eski sağlayıcıma döndüm. Vodafone ilgisiz olduğu için kayıtı iptal ettirdim. Ben en fazla 17 - 24 Mbps hız alabiliyorum. Turkcell Superonline fiber altyapısı olsaydı hiç düşünmeden onu alırdım. Superonline benim burada Türk Telekom'un altyapısını kullandığı için daha uygun paketlerle tekrardan Türk Telekom'dan aldım ve şuan memnunum. Zaten bir sıkıntısı yoktu 1 yılda en fazla 1 ya da 2 kere kopma yaşadım o da kısa sürdü. Ne zaman fiber olursa o zaman Superonline kullanacağım. Saygılarımla...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı