Hangi ırktan olmak isterdiniz?

Hangi ırk/milletten olmak isterdiniz?


  • Oy verenlerin toplamı
    610
Bence oldukça saçma bir soru olmuş. Çünkü kimse ırkını seçemez. Ancak milliyet bağı günümüzde farklı işliyor. Ayrıca tüm milliyetlere göre kendi milliyeti diğerlerine göre daha öndedir. Önemli olan yaşadığınız hayattır. Türkiye’ de ne yazık ki ucuz milliyetçilikten çektiğimiz kadar hiç bir şeyden çekmedik. Benim gözümde kurallara uyuyor musunuz? Vergilerinizi ödüyor musunuz? Daha çok şey sayarım. Bunları yapan bir insan Türk vatandaşı ise Türk’tür. Nice insanlar görüyorum. Adam Türk’üm diyor. Ama her türlü zararı veriyor. Bir başkası etnik köken olarak Türk değil ama kurallara uyuyor. Benim gözümde o daha Türk. Dediğim gibi biz yanlış yere bakıyoruz. Nasıl ülkenin içinde bulunduğu duruma baksanız. Sokakta kime sorsanız herkes milliyetçi olduğunu iddia edecektir. Ama gerçekte sonuçlar ortada…
Aslında yazdıklarınıza katılıyorum. Ben her konuyu İslâmi çerçeve içerisinde değerlendiren (müslüman olduğum için doğal olarak) birisiyim. Üstünlüğün yalnızca takvada olduğuna inanırım. Çünkü yahudi de üstünlüğünü iddia ediyor, ingiliz de... hâl böyle olunca her ırk kendini üstün görüyor. Özellikle ve özellikle Türkiye'de bu durum daha vahim. Okullarda okutulan andımız bile başlı başına ırkçılık. "Türk'üm!" diye başlıyor fakat okullarda kürt de var, laz da var, çerkes de var... Ben nasıl Türk olduğumu söylüyorsam kürtler de kürt olduğunu söyleyebilir mesela. Andımız saçmalığı okunurken Kürtler için ayrı, Çerkesler için ayrı okunmuyor. Yani aslında bizlere ırkçılık en baştan aşılanıyor.
 
Irk değil millet oluyor o. Irk başka bir şey.

Türk olmak ile ilgili sorunum yok. Türkiye'de yaşamaktan hoslanmayip Türklüğe laf yapmak ayri bir kafa. Elmayı sevmedigim için armutu da sevmiyorum demek gibi.
Bu arada aynen doğru söylüyorsun yanlış yazmışım, ırklar: beyaz ırk, siyah ırk, sarı ırk ve kızılderili ırkı şeklinde oluyor.
 
Esmer, uzun boy, gür sakal ve bıyık, kara kaş, kara göz.
Adana'lıyım. Kökenimi detaylı bir şekilde araştırdığımda yine aynı sonuca vardım. Adana'nın yerlilerindeniz. Fakat uzun uzun uzun uzun yıllar evvel aile bireylerimden Kürt'ler ile evlilik yapanlar da olmuş. Bunun etkisi var mı bilemiyorum artık 🙂 @0x91
Yerli Adanalı diye bir şey yok, bende Adanalıyım, nadolunun eski sakinlerinin izleri var.
Ankete bak. Hangi ırktan olmak isterdiniz sorusuna karşılık Kürt ve Türk'ü koymuş. O zaman neden anket yapıyorsun kardeşim? Zaten hepimiz Türk/Kürt'üz ve bunu da belirtmişsin değilmişsin gibi.
Troll müsün gerçek misin anlamadım. Kürtler İrani bir halk, Proto Türkler asyalıya yakın ne alaka ?
İslamiyetin türkler arasında yaygınlaşması ile Arap kültürüde yaygınlaştı bu sebeple çoğu adetimizi unuttuk.
Anlamıyorum kültürel ilişkiler sebebiyle zaman içinde din değiştirme okey de bu kadar milliyetçi bir ırkız biz neden kültür bu kadar değişirken hiçbir şey yapmadık? :(

Kültür değişiminden kastım İslam'la hiçbir alakası olmayan Arap kültürü özellikleri.
Çadır kültürü çok daha gerici bir kültür, İslam kültürü Türklerin gelişmesinde etkili oldu. Türkler, aidiyet ve birlik ihtiyacını İslam çatısı altında toplayıp İslam/Arap kültüründen epey bir etkilendi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı