Rehber Hangi işletim sistemi kullanılmalı?

windows-umfrage-teaser_6205920.jpg


→ Açıkçası eskiden günde bir sistem değiştiren biri olarak çoğu işletim sistemini deneyimledim.

Windows 11

Windows 11'i neredeyse aktif ve kesintisiz olarak 1 yıldır kullanıyorum. Açıkçası çoğu kişi hatalar olduğunu söylüyor. Evet ilk başlarda çok fazla hata vardı ama uzun bir süredir hata almıyorum. Onun dışında performans açısından Windows 10 ile herhangi bir farkı yok. Görsellik açısından kesinlikle Windows 11 diğerlerine göre daha önde. Yani eğer sisteminin gereksinimleri karşılıyorsa (rahat ve stabil bir şekilde) geçmenizi tavsiye ederim. Ama karşılamıyorsa da zorlamaya gerek yok.

Windows 10
En az 4 yıl kullandığım bir sistem. Birçok kullanıcıya göre hala en stabil işletim sistemi. Halen en yoğun kullanıma sahip ve dünyanın en çok kullanılan, en popüler işletim sistemi. Günümüzde kullanılabilir ve bence birkaç yıl daha kullanılacaktır. Sorunsuz, sorun yaşamadım. Güzel, iyi bir işletim sistemi.
Windows 8.1
1 yıla yakın kullandım. Artık eskide kalmaya başladı bence, düşük sistemler için tavsiye edilen işletim sistemi. Kardeşim kullandı. Laptop'larda bazen driver sorunları oluyor ama yine de kullanılabilir bir işletim sistemi.

Windows 7
Her gördüğümde, indirdiğimde duygulanıyorum. Çocukluğumun işletim sistemi. Ne günlerdi ama. Açıkçası düşük sistemler için halen kullanılabilir. Fakat desteği kesildiği için bazı güvenlik sorunları olacaktır.

Linux Mint
Kısa süre kullandım fakat çok alışkın olmadığım için sürekli komut kullanmak biraz zor geldi. Kullanan kullanır da bana göre değilmiş. Ama bayağı bir hızlı sistemdi.

→ Yüksek sistemler için Windows 11.
→ Orta sistemler için Windows 10.
→Düşük sistemler için de Win8.1/7
Kullanılabilir.

• Tabii herkesin görsel zevki farklıdır orası ayrı. Kim ne isterse kullanabilir.
 
Benim sana önerim windows 10 daha güzel, kullanışlı ve hızlı. Tabii gerçek lisansın varsa.
Yok maalesef, şu an aktif olarak Win11 kullanıyorum. Memnunum, değiştirmeyi düşünmüyorum.
 
Windows 11'den başkası kullanılmaz gibi duruyor RGB kontrol özelliği de gelecek RAR ZIP açma özelliğide bayağı gelişmiş bu saatten sonra Windows 10'a adım atmam.
 
Windows 11'den başkası kullanılmaz gibi duruyor RGB kontrol özelliği de gelecek RAR ZIP açma özelliğide bayağı gelişmiş bu saatten sonra Windows 10'a adım atmam.
Muhtemelen ben de bir üst sürümü çıkana kadar uzun bir süre sistem değiştirmeyeceğim.
 
Klasörde sekme özelliği o kadar güzelki çok kullanışlı olmuş ayarlar kısmı daha iyi göze hitap ediyor.
Bir YouTube kanalı sürekli tasarımlar yapıyordu. Birkaç yıldır (3) hep dosya gezginine sekme ekliyordu. Sonunda gerçekten Win11'e geldi.
 
Başlığa cevap:

Windows kullanmak istiyorsan ister orijinal olsun ister kısılmış hafif custom iso olsun Win10 kullanman LAZIM. Daha aşağısı için artık Windows kullanmanın pek mantığı ve gerekliliği kalmadı. Win7, win8 kullanacağına Linux kullan daha iyi daha hafif daha güncel. Win10 kaldıramayacak bilgisayarlara da hafif Linux dağıtımları ile can verilebilir. Ki bu öneri de Linux Mint OLMAMALI:

antiX: 150 mb
LXLE: 230 mb
Sparky Linux minimal gui: 240 mb

Bunlar yaklaşık boşta ram kullanımlarıdır. Linux Mint ise 700-800 mb kullanır boşta. Dolayısıyla 4 GB ram ve üstüne sahip değilseniz akıcı kullanım olmaz.

Win11'e gelirsek... Bence gereksiz bir ağırlığı var. Her şey görüntü demek değil. Şahsen boşta çok kaynak kullanıp Mac'e özenmek uğruna yükü şişirilmiş bir işletim sistemini zorunda kalmadıkça kullanmak istemem.
 

Geri
Yukarı