Hangi Linux dağıtımı daha hızlı?

Ventoy nasıl kullanılıyordu, flaşı takıyordun, Secure Boot ve GPT ayarlarını açıyordun sonra flaşa Vento'yu yaz diyordun, sonra dediği klasöre atıyordun ISO'yu.
Eğer o da çalışmazsa mecbur sistem tamir edeceğiz 🤣

Hocam benim farklı bir cihazım yok da nasıl yazıcağım Live'dayken Firefox'a girebiliyor muyuz?

Hangi Linux daha hızlı?
Discord üzerinde bot geliştiriyorum.
Onun haricinde Minecraft oynuyorum. Hızlı bir dağıtım önerirseniz sevinim. Zorin OS Lite buldum güzele benziyor.
RAM 2.
Ekran kartı Mobile Intel(R) 4 series Express chipset family.
İşlemci Pentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz 2X.
Hocam selamlar bu işte bayağı iyiyimdir. Diğer arkadaşlar da bir şeyler önerir ama bilgisayarları ortalama ve üstü olduğu için ona göre hafiflik terimleri vardır.

Profilimdeki sisteme sahibim. Gördüğünüz gib LXLE kullanıyorum. Yine 2 gb ram. Diğer önerilerim:

LXLE, masaüstü bulunan simge de koyabileceğiniz hafif dağıtımdır. Boşta ram kullanımı 220-300 mb arasıdır.

Sparky Linux minimal gui, masaüstü yoktur simge konulmaz. Hafifliğin büyük bölümünü buradan alır. Kullanımı LXLE'ye göre biraz daha zordur. Boşta 200-300 mb arası kullanır.

Diğer seçenekse benim son kale dediğim antiX, boşta 150 mb ram kullanımıyla düşük sistemlere deva olur. Ancak kullanımı üstteki diğer 2 dağıtıma göre de zordur.

Seçin beğenin araştırın kullanın kullandırın bu sistemleri. Yoksa Linux Mint'i, Zorin Lite'yi, Xubuntu'yu falan hafif sanacak millet.

Hocam selamlar bu işte bayağı iyiyimdir. Diğer arkadaşlar da bir şeyler önerir ama bilgisayarları ortalama ve üstü olduğu için ona göre hafiflik terimleri vardır.

Profilimdeki sisteme sahibim. Gördüğünüz gib LXLE kullanıyorum. Yine 2 gb ram. Diğer önerilerim:

LXLE, masaüstü bulunan simge de koyabileceğiniz hafif dağıtımdır. Boşta ram kullanımı 220-300 mb arasıdır.

Sparky Linux minimal gui, masaüstü yoktur simge konulmaz. Hafifliğin büyük bölümünü buradan alır. Kullanımı LXLE'ye göre biraz daha zordur. Boşta 200-300 mb arası kullanır.

Diğer seçenekse benim son kale dediğim antiX, boşta 150 mb ram kullanımıyla düşük sistemlere deva olur. Ancak kullanımı üstteki diğer 2 dağıtıma göre de zordur.

Seçin beğenin araştırın kullanın kullandırın bu sistemleri. Yoksa Linux Mint'i, Zorin Lite'yi, Xubuntu'yu falan hafif sanacak millet.
Hocam konunun ortasında bomba gibi düştünüz mükemmelsiniz.

Slax Linux çok fazla hafif öneririm. 128 MB Ram ile çalışabiliyor diye yazıyor sitelerin de.
Slax hafif ancak yükleyip günlük kullanılacak sistem değil. Taşınabilir kullanıma daha uygun hocam.

Hocam aramızda Linux Mint'in hafif olduğunu sanan var mı cidden?

Slax hafif ancak yükleyip günlük kullanılacak sistem değil. Taşınabilir kullanıma daha uygun hocam.

Hocam yani MX Linux kurmamali miyim _

Lxle de indirebilirim bir bilgim yok daha kurmadim.
@604997

1677419990968.png

@604997

1677419990968.png
Hangisini İndirmeliyim @kayra150

Son düzenleme:

MX Linux hangi sürümü indirdiniz bilemiyorum. Xfce, Openbox ve KDE sürümleri vardı. Hafiflik olarak:
Openbox > Xfce > KDE diyebiliriz. MX bana göre biraz daha orta karar bir dağıtım. Openbox kursanız bile 300 ve üstü değerlerde kullanım bekliyorum ondan. Babam Xfce kullanmıştı bir ara 600-800 MB'lere çıkıyordu. Canlı Live olarak açılınca terminale "Free -h " yazarak kaynak kullanımını görebilirsiniz her dağıtımda. Yalnız uyarayım Live girildiği için %100 aynı olmayabilir yüklü olan haliyle ama denk bir değer olacaktır.

@604997

Eki Görüntüle 1683032

Hangisini indirmeliyim @kayra150

Focal fossa 64 Bit 👍

Son düzenleyen: Moderatör:
MX Linux hangi sürümü indirdiniz bilemiyorum. Xfce, Openbox ve KDE sürümleri vardı. Hafiflik olarak:
Openbox>xfce>kde diyebiliriz. MX bana göre biraz daha orta karar bir dağıtım. Openbox kursanız bile 300 ve üstü değerlerde kullanım bekliyorum ondan. Babam Xfce kullanmıştı bir ara 600-800 MB'lere çıkıyordu. Canlı Live olarak açılınca terminale "Free -h " yazarak kaynak kullanımını görebilirsiniz her dağıtımda. Yalnız uyarayım Live girildiği için %100 aynı olmayabilir yüklü olan haliyle ama denk bir değer olacaktır.

Focal fossa 64 Bit 👍

İndiriyorum hocam inince yazacağım bir yere gitmem lazım şu an.

Openbox > Xfce > KDE diyebiliriz. MX bana göre biraz daha orta karar bir dağıtım. Openbox kursanız bile 300 ve üstü değerlerde kullanım bekliyorum ondan. Babam Xfce kullanmıştı bir ara 600-800 MB'lere çıkıyordu. Canlı Live olarak açılınca terminale "Free -h " yazarak kaynak kullanımını görebilirsiniz her dağıtımda. Yalnız uyarayım Live girildiği için %100 aynı olmayabilir yüklü olan haliyle ama denk bir değer olacaktır.

Focal fossa 64 Bit 👍
Hocam iso indi şimdi yazdırıyorum

Focal fossa 64 Bit 👍

Hocam şu an gectim Linux'a install lxle var ona basayım mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı