Hangi Linux dağıtımı uygulama desteği açısından daha zengindir?

Sisteminizde sorunsuz çalışıyorsa kullanabilirsiniz, bu durumda insanların söylediği önemsiz.

Linux'a yeni başladığım için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum crash verirse falan o yüzden bug fazla olmayan bir dağıtım arıyorum.
 
Linux'a yeni başladığım için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum crash verirse falan o yüzden bug fazla olmayan bir dağıtım arıyorum.
O kadar tedirgin olmanıza gerek yok. Bilindik dağıtımlardan birisini kullanıp yolunuza devam edebilirsiniz. Dual-Boot kurarak daha cesaretli olarak kurcalarsınız. Bozmaktan korkmayın.

@runit Debian çok stabildir. Onu da kullanabilirsiniz.
 
Kullanımı zor mu ?
Ben çoklu masa ortamlarından dolayı ayrılmıştım. Çok kafamı karıştırmıştı. Ama GNOME olarak kullanırsanız, zor değil. Belki Debian yerine Fedora'da düşünebilirsiniz. O da GNOME. Fedora'da kaynak bulabilirsiniz. Debian'da ise diğer işletim sistemlerine (özellikle Ubuntu'ya) bağlı kalabiliyorsunuz.
 
Kullanımı Ubuntu ile aynı, sadece adından anlaşılacağı gibi stabil bir dağıtım.

Deneyeceğim.
Ben çoklu masa ortamlarından dolayı ayrılmıştım. Çok kafa karıştırıyor. Ama GNOME olarak kullanırsanız, zor değil. Ben aynı anda hem GNOME hem Xfce kullandım. Çok zordu. :D belki Debian yerine Fedora'da düşünebilirsiniz. O da GNOME.

Fedora'da denerim ama internete Fedora yazınca Fedora şapkalarının çıkmasından bıktım.
Debian stable, ne dersin? 🙂

Debian indiriyorum deneyeceğim.
 
Son düzenleme:
Merhabalar, şu an Elementary OS kullanıyorum ve uygulama desteği açısından zengin bir dağıtıma geçmek istiyorum. Manjaro öyleymiş Manjaro'yu tavsiye eder misiniz? (Linux yeni kullanmaya başladım)
Arch Linux tabanlı olan sistemlerde AUR var, herşeyinizi alabilirsiniz oradan. Eğer resmi depolardan bahsediyorsanız hepsi bayağı benzer.
Ubuntu GNOME + Unity kullanır. Yani isterseniz Mint'e de kurabilirsiniz...
Unity kullanmayı 16.10'da bıraktılar.
O günden beri Ubuntu'dan nefret ediyorum. Öldürdüler güzelim DE'yi 😞
 
Birçok dağıtım test ettim kullandım. Yukarıdaki yormlarıda hep okudum. Dağıtımların eksileri de var atıları da var. Debian lts nin bahsi geçmiş. Evet Debian LTS hakikaten çok çok çok stabil. Lakin bu stabilliğini uygulama havuzundaki kendini kanıtlamış sorunsuz uygulamalardan oluşturuyor olmasından kaynaklı. Yani debian lts yüklerseniz muhtemelen güncel kullanılan uygulamalardan bir üç dört yıl önce çıkmış stabilleşmiş sürümleri kullanırsınız. Son kullanıcı için debianı çok fazla tavsiye etmiyorm. Dersenizki sunucu kurucam sorunsuz çalışsın takayım fişini gerekli bakımlarınıda yapayım. 10 yıl fişten çekmeden çalışacak linux dağıtımı isterseniz Debiandan şaşmayın derim. Ama bu sitede kullanıcılar son kullanıcı masaüstü veya notebok kullanıcıları o nedenle deban lts pey uymuyor. Uzun süre Manjaro kullandım. Manjarnun dakendine göre eksileri var sorunları var. Evelki gün ubuntu yükledim iki üç gündür kullanıyorm şimdilik sorun göremedim. Tek sorun sistem kaynaklarını fazla kullanıyor olması. Muhtemelen Majnaroya tekrar dönüş yapacak gibi görünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı