Hangi Linux dağıtımını kullanmalıyım?

• Konuyu başlatan 443595
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 2.939
Ben MacBook almasını söylemek istedim. Parası varsa alsın gerisi çöp Apple adamdır gerisi yalandır.
Gamer ise hakaret niteliginde cevabiniz hocam :D Apple adamdir gerisi yalandir kismina sasirdim ne yalan soyleyeyim, ThinkPad falan onerilir de MacBook studyo programlari icin revacta daha cok. Adobe veya iOS gelistiriciler icin XCode gibi. Onun disinda ne gerek var Hackintosh'a bilmiyorum.

Oyun aslinda pek sorun yok ama yeni baslayanlar (ben dahil kullanmistim) dual boot kullaniyor. Sonra alisinca ve programlari kesfedince geri donemiyorsunuz. Ben birkac karsilik yazayim mesela:
PS -> GIMP
Illustrator -> Krita
Figma -> Destekliyor Figma da ama Inkscape onerimdir.
Steam -> zaten var ve Proton ile oyun sorunu cozuluyor cogunlukla

Sorunlar ogretiyorsa Gentoo'dan baslasin o zaman hocam? Once baslayip ogrenilmeli bence cunku tokezlenebilir. Ben GNOME coktugunde siliyordum ilk basladigimda, pes etmeyip ogrenecekse tabii haklisiniz.
Bilmiyorum ben artix ile başladım ve her 10 saniyede sorun aldığımdan durmadan çözümlere falan bakıyordum , bunlarla öğrendim ben.

Oyun aslinda pek sorun yok ama yeni baslayanlar (ben dahil) Dual boot kullaniyor. Sonra alisinca ve programlari kesfedince geri donemiyorsunuz. Ben birkac karsilik yazayim mesela:
PS -> GIMP.
Illustrator -> krita.
Figma -> destekliyor figma da ama Inkscape onerimdir.
Steam -> zaten var ve proton ile oyun sorunu cozuluyor cogunlukla.

Ben proton ile oyunları açamamıştım sonra Steam yüklenmeye başladı sonra sinirlendim sildim kurmadım bir daha. Eğer SSD falan alırsam öyle keyfi bir şekilde kullanırım. Yoksa Windows şu an tercihim. Şahsen E7500 işlemci (2 çekirdek 3.8GHz OC) ve 4 GB RAM ile Windows 10 Pro kullanıyorum ve gayet memnunum Linux'a göre. Her şey elimin altındaymış gibi hissediyorum.

Ben proton ile oyunları açamamıştım sonra Steam yüklenmeye başladı sonra sinirlendim sildim kurmadım bir daha. Eğer SSD falan alırsam öyle keyfi bir şekilde kullanırım. Yoksa Windows şu an tercihim. Şahsen E7500 işlemci (2 çekirdek 3.8GHz OC) ve 4 GB RAM ile Windows 10 Pro kullanıyorum ve gayet memnunum Linux'a göre. Her şey elimin altındaymış gibi hissediyorum.
Tercih sizin tabii hocam. Keske konu acsaydiniz cozerdik belki, sorun yasayinca baska isletim sistemine kacinca ortada isletim sistemi kalmiyor ki :p

Peki hem windows hem linux aynanda kullanırsam bi sorun olur mu?
Şöye laptop başlarken linux'u başlattığımda arkada windows çalışır mı, yani windows
kendi kendine çalışır mı demek istedim.

Peki hem windows hem linux aynanda kullanırsam bi sorun olur mu?
Şöye laptop başlarken linux'u başlattığımda arkada windows çalışır mı ?
Bende ilk başlarda dualboot kullanıyordum , windows çalışmaz dualboot menüsünden linuxu seçersin linuxu seçmiyecek isen normal windows açılır.

Kötü olmuş sınav dönemine denk gelmen, ben uzaktan eğitimde derslere girmek yerine oturup hataların çözümlerine falan bakıyordum.

Hem de üniversite sınavı.
Tercih sizin tabii hocam. Keske konu acsaydiniz cozerdik belki, sorun yasayinca baska isletim sistemine kacinca ortada isletim sistemi kalmiyor ki :p

En azından Windows üzerinde çözebiliyorum. Zorlandıklarımı zaten buradakilerin çoğu çözemiyor. Mavi ekran hatalarını zaten hallediyorum. Genelde RAM'den çıkıyor sadece. Bir ekran kartı sorunu çözülmedi zaten. Ama Windows üzerinde hata almıyorum desem daha doğru olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı