Hangi Linux işletim sistemi seçilmeli?

Ubuntu. Ne kadar mı iyi? Konuda önerilen dağıtımların yarısı Ubuntu'yu taban alarak geliştirilmiş işletim sistemleri. :D

Gerek sürücü kurma kolaylığı gerekse de uygulama desteği olsun çok kolaylık sağlar. Kullanması kolaydır, görünüşü moderndir. Ağırdır ama ağırlığının hakkını verir. Sistemin iyiyse rahat rahat kullanılır.

Performanstan bahsedip Windows çok bellek tüketiyor demişsin. Amacın çok bellek tüketmeyecek bir dağıtım kullanmak ise Linux Mint XFCE güzel olacaktır. Ubuntu'yu taban alır.
 
Zorin OS veya Zorin OS Pro.
Pro diyerek kafa karıştırmayalım. Tema desteği ve hazır gelen ücretsiz birkaç uygulama dışında artısı yok. Hepsi manuel yapılabilir.
 
Zaten terminalle uğraşmayacağım için gayet rahatım :D
Hocam inanın terminal daha kolay. Windows kullanması daha zor geliyor bana. Terminal'i işlevsiz çünkü bir şeye yaramıyor. Windows'da kullandığınız programları güncellemek, sistemi güncellemek, sürücüleri güncellemek vs. çok uğraştırıcı. Ama Linux'ta hepsi tek bir paket içinde olduğu için bir komut ile her şeyi güncelliyorsunuz. Oyun oynamasam Windows'un yüzüne bakmam aslında ama işte zorunda kalıyoruz kullanmaya.
 
Peki Pardus olabilir mi benim için?
Olmaz. Gereksiz ağırdır ve makyajlanmış Debian'dır kendisi.

Ağırlık konusunda örneğin XFCE hangi dağıtım olursa olsun %95 460 MB RAM kullanır. Pardus'ta ise bu RAM kullanımı 700-800 MB arasına yükselir.
 
Peki Pardus olabilir mi benim için?
Ben önermem. Diğer denediğim tüm dağıtımları kurabilmişken Pardus'u kuramadım. Ayrıca sanırsam sürücü sıkıntıları falan var ki benim Wi-Fi kartını görmedi. Ayrıca düz Debian'dan daha yüksek tüketiyor.
 
Ben önermem. Diğer denediğim tüm dağıtımları kurabilmişken Pardus'u kuramadım. Ayrıca sanırsam sürücü sıkıntıları falan var ki benim Wi-Fi kartını görmedi. Ayrıca düz Debian'dan daha yüksek tüketiyor.
Sürücü sorunları cidden var. Benim 14 yıllık emektarda ses alamıyorum Pardus kurunca. :D
 
Peki Pardus olabilir mi benim için?
Valla sana hepsi olur.
Neden dersen sürücü ile özel uğraşın olmayacak, konsol öğrenmek gibi bir önceliğin yok, ağırlıklı olarak internet olacağı için zaten Chrome, Firefox standart; dolayısıyla hepsi başlangıç için yeterli kolaylığı sağlıyor.
Bence canlı USB ile dene, hangisini seversen onu kur.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı