Hangi panel monitör almalıyım?

aslanakbey80

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yeni monitör alacağım araştırma içerisindeyim. Eski monitörüm IPS Game Booster 144 Hz idi. Bu monitörü ışık sızması sebebi ile iade ettim. Dizi film çok izleyen biriyim. Karanlıkta işim çok oluyor. Glow ve ışık sızması beni ciddi şekilde rahatsız ediyor.

Çoğu arkadaş bu monitörü önerdi https://www.hepsiburada.com/lenovo-g24-20-23-8-0-5ms-165-hz-hdmi-display-amd-freesync-premium-ips-panel-wled-gaming-monitor-66cfgac1tk-p-HBCV00002QYDVL?magaza=GTI Bilişim&utm_source=pc&utm_medium=epey&utm_campaign=c&utm_content=HBCV00002QYDVL&utm_term=c&wt_pc=epey.c.c.c

IPS'lerde ışık sızmanın sorun çıkarttığını biliyorum.
VA panelde ghosting sorunu olabileceği söyleniyor.
TN panellerle ilgili pek bir bilgim yok.

Arada sırada oyun oynayan birisiyim. FIFA ve CS:GO bazen hikayeli oyunlar. Bu şartlar göz önünde bulundurulduğunda hangi monitörü almalıyım? Öneri verip yol gösterebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar, yeni monitör alacağım araştırma içerisindeyim. Eski monitörüm IPS Game booster 144 Hz idi. Bu monitörü ışık sızması sebebi ile iade ettim. Dizi film çok izleyen biriyim. Karanlıkta işim çok oluyor. Glow ve ışık sızması beni ciddi şekilde rahatsız ediyor.

Çoğu arkadaş bu monitörü önerdi https://www.hepsiburada.com/lenovo-g24-20-23-8-0-5ms-165-hz-hdmi-display-amd-freesync-premium-ips-panel-wled-gaming-monitor-66cfgac1tk-p-HBCV00002QYDVL?magaza=GTI Bilişim&utm_source=pc&utm_medium=epey&utm_campaign=c&utm_content=HBCV00002QYDVL&utm_term=c&wt_pc=epey.c.c.c

IPS'lerde ışık sızmanın sorun çıkarttığını biliyorum.
VA panelde ghosting sorunu olabileceği söyleniyor.
TN panellerle ilgili pek bir bilgim yok.

Arada sırada oyun oynayan birisiyim. FIFA ve CS:GO bazen hikayeli oyunlar. Bu şartlar göz önünde bulundurulduğunda hangi monitörü almalıyım? Öneri verip yol gösterebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

TN panellerin genelinin renkleri kötü oluyor. Işık sızma olayı da az çok var.

IPS panelde ışık sızması modelden modele değişebiliyor. En güzel renk IPS paneldedir. VA panel monitörler son zamanlarda renk açısından IPS panele yaklaşmış olsa da VA panel monitörlerde ghosting sorunu gene modelden modele göre olabiliyor. TN panelin renkleri çok kötü. TN panelin tek özelliği hızlı olması fakat son zamanlarda IPS panellerde TN panelin hızına geldi.

IPS panelde ışık sızması modelden modele değişebiliyor. En güzel renk IPS paneldedir. VA panel monitörler son zamanlarda renk açısından IPS panele yaklaşmış olsa da VA panel monitörlerde ghosting sorunu gene modelden modele göre olabiliyor. TN panelin renkleri çok kötü. TN panelin tek özelliği hızlı olması fakat son zamanlarda IPS panellerde TN panelin hızına geldi.
https://www.hepsiburada.com/lenovo-...magaza=GTI Bilişim&url_src=and-product-detail bu model için ne düşünüyorsunuz peki

O zaman OLED bakman lazım.
önerdiğiniz model var mı

IPS ile karşılaştırılmaz tabii ama yine de fena değiller.
Hocam ben VA panel kullanıyorum. TN panel laptop var ve gerçekten çok kötü. Aşırı soluk.

Güzel monitör. Gayet alınabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı