Hangi programlama dilini önerirsiniz?

Öneriler için sağolun.C ve Python dillerinde tecrübem var. Yani direk yazılım veya bilgisayar mühendisi olmadığım için Java gözümü aşırı korkutuyor. Yani elektrik elektronik ile Java arasında çok fark varken Python bu konuda da işimi görür diye düşünüyorum.

Python ile Android programlama imkanım var mı?

Öneriler için sağolun.C ve Python dillerinde tecrübem var. Yani direk yazılım veya bilgisayar mühendisi olmadığım için Java gözümü aşırı korkutuyor. Yani elektrik elektronik ile Java arasında çok fark varken Python bu konuda da işimi görür diye düşünüyorum.

Masaüstu geliştiriciliği için "vb.net, C#, C/C++",
Oyun geliştiriciliği için "JavaScript, C#",
Mobil geliştiricilik için "JavaScript",
Kullanabilirsiniz.

Qpyton ve Python Kiwi for Android konularını araştır.

Ben 0 bilgi ile Javadan basladim :D
Öyle gözünü korkutacak pek bir sey yok.

Ben 0 bilgi ile Java'dan basladim :D.
öyle gözünü korkutacak pek bir sey yok.

Yani göz korkusundan çok direk bilgisayar mühendisi olmadığım için sadece Android programla için Java öğrenmem çok iş yüküne sebep olur diye düşünüyorum. Yani Python bu konuda çok kapsamlı yelpazesi çok geniş. Machine learningte bile güçlü bir şekilde kullanılabiliyor.

Android de tüm derleyiciler farklı kütüphaneler kullanıyor. Bildiğin Python veya Java ile yaya kalırsın. Qpython ve Python Kiwi Android'e özel sürümler.

Yani göz korkusundan çok direk bilgisayar mühendisi olmadığım için sadece Android programla için Java öğrenmem çok iş yüküne sebep olur diye düşünüyorum. Yani Python bu konuda çok kapsamlı yelpazesi çok geniş. Machine learningte bile güçlü bir şekilde kullanılabiliyor.
Java tek android olarak kullanilmaz ki. Bir kere javadan yazilan kodlar cok daha stabil ve saglam olur. Python da güzel ama yavas bir dildir. Java kodlari cok saglamdir. Java web site yapiminda da cok ise yarar. Javanin kullanildigi bazi alanlar.

• GUI (graphical user interface , grafiksel kullanıcı ara yüzü) uygulamaları , appletler.
  • Distributed components (Dağınık bileşenler) (ör . EJB, RMI, CORBA).
  • Servlet , Jsp (web tabanlı uygulamalar).
  • Veri tabanlarına erişim ile alakalı uygulamalar.
  • Cep telefonları , Smart kart lar için uygulamalar .
  • Web sitesi arkaplani
  • Ve daha niceleri...
Ayrica java az bilinen bir dil oldugu icin isteyeni de vardir. Bu arada C#, Python, C++, JavaScript, HTML, CSS, C , Net.Fremawork bilen birisi olarak söylüyorum; C bilen birinin Java ögrenmesi cok kolay olur. Onu gectim Python bilen birisinin Java ögrenmesi yine cok kolay olur, hepsinde mantik ayni. Hepsi nesneye yönelik programlama dili. Türkceyi ögrendiniz, azerice ögrenmeye zor diyorsunuz :D

Arkadaşlar merhaba.

Elektrik-elektronik mühendisliği bölümünden mezun oldum. Kendimi geliştirmek ve dünyayı yakalamak için detaylı bir biçimde bir programlama dili öğrenmek istiyorum. Python dilini kullanarak Raspberry Pi ile tez ödevi yaptım. Açıkçası Python'un geniş kütüphanesi çok hoşuma gitti.

Açıkçası küçük çaplı Android programı yazmak istiyorum. Yani bunu yaparken kariyerimde yardımcı olması için "Kotlin" tarzı sadece Android programa için kullanılan bir dil yerine daha evrensel bir dil kullanmak istiyorum. Java dili ise bilgisayar mühendisi olmadığım için zorlayacağını düşünüyorum.

Önerebileceğiniz bir dil var mı?
Konuyla alakam yok ama Python Kivy kütüphanesine bakın ama tam emin değilim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı