Hangi programlama dilini önerirsiniz?

Selamün aleyküm arkadaşlar. Benim bilgisayar bilgim var ama programlama bakımından hiçbirini bilmiyorum ama birinden başlamak istiyorum ama gerçekten başlamak istiyorum hangisini önerirsiniz. Araştırmalarım da Python, Java ve Js önerilerin de odaklandım ama tabi sizler daha iyi bilirsiniz.
Amacına göre değişir.
 
Benim favorim C# hocam. Çok geniş bir alanı kapsıyor yani istediğiniz alana yönelebiliyorsunuz.
Yazmamamın sebebi sevip sevmemek değil, gerçekten unuttum. Fakat bu konuyu daha detaya indirgersem: C#'a işim düşerse tabi kullanırım. Takım tutar gibi dil tutmam. (İmzadaki Java sevdiğim için yazdım.) Fakat firmaların tekelleşmelerine karşıyım. .Net'i yakından takip etmiyorum ama galiba cross-platform gelecekmiş diye bir yerde okudum. Dediğim gibi, işim düşerse kullanırım. Fakat birden fazla dil seçeneği kullanabileceğim bir proje yapsam ve içinde C# da olsa biraz arka planda kalır. Ama ihtiyacım olduğunda cayır cayır kullanırım.
----------------------------------------------------------------------------
Ayrıca her dil için konuşacak olursam her dil ile her şey yapılmaz. Yani "C# ile istediğiniz alana yönelebilirsiniz" pek de doğru değil. Aynı şey diğer diller için de geçerli. C# ile gömülü yazılım geliştirmeyi denediniz mi?
 
Arkadaşlar merhaba.

Elektrik-elektronik mühendisliği bölümünden mezun oldum. Kendimi geliştirmek ve dünyayı yakalamak için detaylı bir biçimde bir programlama dili öğrenmek istiyorum. Python dilini kullanarak Raspberry Pi ile tez ödevi yaptım. Açıkçası Python'un geniş kütüphanesi çok hoşuma gitti.

Açıkçası küçük çaplı Android programı yazmak istiyorum. Yani bunu yaparken kariyerimde yardımcı olması için "Kotlin" tarzı sadece Android programa için kullanılan bir dil yerine daha evrensel bir dil kullanmak istiyorum. Java dili ise bilgisayar mühendisi olmadığım için zorlayacağını düşünüyorum.

Önerebileceğiniz bir dil var mı?

C++ da kendinizi geliştirin hocam elektronikçiler bu dile sahip çıkmazsa kim çıkacak.
C# ile gömülü yazılım geliştirmeyi denediniz mi?

Bazı şirketler yapıyor.
 

Geri
Yukarı