Hangi programlama dillerini biliyorsunuz?

@682652 anladım hocam.

@delikarga, @300319, @bitwise, @Dynamics, @count değerli hocalarım sizleri de rahatsız ettim kusura bakmayın sizler gibi değerli üyelerin de fikirklerini merak ediyorum yazarsanız sevinirim.

Tesekkurler, "Dil Bilmek" kavrami anlamsiz bana gore. Sunu biliyorum, bunu biliyorum demektense X ile Y teknolojilerini kullanarak A,B,C gelistirdim tarzi referanslar daha dogru.

Bu bilgiler de benim CV'de yaziyor, forumda paylasmanin bana da buradaki herhangi baska birine de katkisi yok.

Web geliştirmeyle uğraşıyorum. Backend olarak C#, ASP.NET kullanıyorum. Frontend tarafında Angular ve tabii ki HTML,CSS kullanıyorum. Makine öğrenmesi ve hızlı geliştirmek istediğim şeyler için python kullanıyorum. @bitwise hocama katılıyorum. Diller sadece araçtır önemli olan temel yapı taşlarını bilmek. OOP, SOLID prensipleri, Clean Architecture gibi.

Bu aralar C++, Java ve Objective-C yazıyorum. Mobil tarafta görüntü işleme projesi var. Bunun için react native paketi geliştiriyorum. Image processing için opencv kullanıyoruz. Cross platform olması ve performans için C++ tercih ettik. Şuanlık 5 ayrı projede kullanılmakta. Java iyide, objc bitiriyor insanı. Doğru düzgün kaynak bulmakta zor. Allahtan C++ kodlarını objc tarafında kullanabiliyoruz, yoksa insanı yaşladırır.

@RaSGooL hocam objectivec ile ne yapıyorsunuz C++'i da neden kullaniyorsunuz.
Hocam yazdım, opencv ile mobilde image processing işlemi yapıyoruz. İş detayını girmiyim şimdi. Şirket projesi sonuçta.
Objc, ios tarafı için gerekiyor. Swift tercih etmedik çünkü C++ ile senkron çalışıyor. Swift kullansak yine objc ile wrapper yazmak zorunda kalacaktık. Şuan düşünüyorum da, keşke yazsaydık :D

@RaSGooL hocam size C ile ilgili bir soru sorabilir miyim daha doğrusu çok C değil de belki biliyorsunuz dur bana kernel geliştirme için kaynak önerir misiniz osdev disinda.

@RaSGooL hocam size C ile ilgili bir soru sorabilir miyim daha doğrusu çok C değil de belki biliyorsunuz dur bana kernel geliştirme için kaynak önerir misiniz osdev disinda.
Kernel dediğin şey çok geniş kapsam. Senin tam ihtiyacın ne? Açıkçası üni de alttaki dersleri aldık. Her hafta lab derslerini iple çekerdim. Bu sebeple bu iki dersi öneriyorum. Bunun üzerine araştırma yaparak ilerleyebilirsin.

İlk iki ders çok daha önemli. Sonrasında belki işine yarar.

Alttaki linke gir, neredeyse hiçbir şey anlamayacaksın. Yukarıdaki dersleri al. Az çok anlamaya başlayacaksın. Öncelikle mimarileri, tasarımları, altyapıları öğren. Sonra yazılım konseptlerine odaklanırsın.

@RaSGooL hocam amacım basit belli worls yazdıran flasha boot edilen bir kernel yazıp onu geliştirmek Udemy'de kernel development diye bir kurs vardı onu inceleseniz ben pek anlamadım da.

@RaSGooL hocam sizin artıklarının bira gömülü sistemlere giriyor yani elektrik elektronige.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı