Hangi supplementler alınmalı?

Konu sahibine önerimi yapacağım ama bu hususta sizlerin fikrini de almak istiyorum.

Özellikle başlayan birinin kreatin yüklemesi diyelim ki şüphe uyandırıcı. Doğrudan kreatin takviyesi yerine, elbet ihtiyacı olacağını belirttiği protein tozu ve aynı kutuda bir miktar kreatinin de bulunduğu Hardline Matrix 3 supplement'ini alması mantıklı olmaz mı? Ölçek başına 2gr kreatin olduğu belirtilmiş, ne kadar doğru bilemem. Hem dozu düşük hem eksik değil. Düzenli olarak da kan tahlili vererek sağlık durumunu kontrol edebilir.

Şahsen böyle yapıyorum. Başta yalnızca kreatin alacaktım ama tecrübe etmek istedim. İleride bakılır.
Hayır içerisinde kreatin olan protein tozu bence mantıklı değil. Dışarıdan 5 gram almanız gerekiyor ki bu yükleme değil. Tavsiyem kreatin ve protein tozunu ayrı almanız.

idrarda kreatinin yüksekliği nedir?

İdrarda kreatinin yüksekliği, normal seviyeden daha yüksek düzeyde kreatin maddesinin idrarda yer alması durumunu ifade etmektedir. Bu durum genelde böbrek fonksiyonundaki bir bozukluğu ya da böbrek hasarının bir belirtisi olarak ortaya çıkar.

Hocam ciddi misiniz :) bunlar patatesin zararları ve faydalarını da yazan birkaç doktorun hangi kaynaktan alıntılandığı bilinmeyen makaleleri. Yani bunlar kreatinin tanımı. Buradan kreatin kullanmanın kreatini yükselteceği veya azaltacağı ibaresi yok. Kreatin takviyesini kullanmanın kreatini yükselttiğini veya böbrek fonk. Bozduğunun kanıtını veya çalışmasını istiyoruz.

Kreatin zararları nelerdir?

Kreatinin potansiyel olarak, dehidrasyon, kaslarda zorlanma ve kramp, mide bulantısı, ishal, baş dönmesi, tansiyon yükselmesi ve karaciğer ile böbrek hasarı gibi zararlara yani yan etkilere neden olabilir. Bu yüzden özellikle böbrek hastalığı, yüksek tansiyon veya karaciğer hastalığı bulunan kişiler kreatin kullanmamaya dikkat etmelidir.

Şimdi bu arkadaş bunları da yalanlar. Ama sorsan kendisi çok bilgili biz cahiliz.

Kreatinin potansiyel olarak, dehidrasyon, kaslarda zorlanma ve kramp, mide bulantısı, ishal, baş dönmesi, tansiyon yükselmesi ve karaciğer ile böbrek hasarı gibi zararlara yani yan etkilere neden olabilir. Bu yüzden özellikle böbrek hastalığı, yüksek tansiyon veya karaciğer hastalığı bulunan kişiler kreatin kullanmamaya dikkat etmelidir.

Şimdi bu arkadaş bunları da yalanlar. Ama sorsan kendisi çok bilgili biz cahiliz.
Bunun kaynağı nerede? Biz araştırma atalım aldığımız cevaba bak.

İdrarda kreatinin yüksekliği nedir?

İdrarda kreatinin yüksekliği, normal seviyeden daha yüksek düzeyde kreatin maddesinin idrarda yer alması durumunu ifade etmektedir. Bu durum genelde böbrek fonksiyonundaki bir bozukluğu ya da böbrek hasarının bir belirtisi olarak ortaya çıkar.

Hocam sen kreatinin ne demek kreatin ne demek biliyor musun?

Bak bakayım attığın 2 şeyin de kaynağı verilmiş mi bir yerde PMID yazıyor mu yoksa bir yerlerden sallama mı 🤦‍♂️😀

Makaleyi okumadın mı dostum?

Kaynak belirtmeyen hiçbir yazıya özellik biçilmez. Deneme makale söyleşi köşe yazısı vb. olması için bir takım özellikleri olması gerekir. Özellikle makale demek için kaynakları görmeliydik. Tamamen zırva. Biz kreatin kullanmaktan bahsediyoruz sen kreatin nedir zararları nelerdirden bahsediyorsun. Aynı zamanda kreatin-in dikkat etmeni öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı