Hangi Ubuntu sürümü yüklenmeli?

Sıradaki güncellemeler stabil olduğunda mı güncellenebiliyor? Yani sıradaki güncelleme henüz stabil değilse güncellenmiyor mu?
Eğer LTS yerine sıradaki sürüme güncellemeyi seçerseniz 24.04'ten 24.10'a yani stabil olmayan sürüme güncellememiş olursunuz. Yalnızca stabil yani LTS sürüm güncellemesi seçmeniz benim önerim. LTS sürüm yani stabil sürüm güncellemesi 2 yılda bir gelir. Stabil olmayan sürüm güncellemesi ise 6 ayda bir gelir. Seçim tamamen size bağlı. Yazılım ve Güncellemeler uygulamasından seçim yapabilirsiniz.

LTS yani stabil sürümler 2 yılda bir Nisan ayında güncellenir ve her LTS sürümünün 5 yıl güncelleme desteği var. Siz LTS güncellemesi seçerseniz güncelleme desteği dolmadan 2. yılda yeni stabil sürüme geçmiş olacaksınız ve aldığınız destek 5 yıl daha artacak.

Eğer daha parçaları bu hafta yayınlanmış bir sisteme sahip değilseniz stabil olmayan sürüm kullanılmamalı. Stabil sürüm kurup kurmadığınızı anlamak için isminde LTS olup olmadığına bakabilirsiniz. Ekstra olarak 2x.04 kısmında x değişkeni çift sayı ise yani 22.04 veya 24.04 ise stabil sürümdür. Tek sayı ise stabil sürüm değildir. xx.10 şeklinde bitenlerin ise tamamı stabil olmayan sürüm.

Eğer LTS yerine sıradaki sürüme güncellemeyi seçerseniz 24.04'ten 24.10'a yani stabil olmayan sürüme güncellememiş olursunuz. Yalnızca stabil yani LTS sürüm güncellemesi seçmeniz benim önerim. LTS sürüm yani stabil sürüm güncellemesi 2 yılda bir gelir.
24.10 "regular" sürümdür stabildir.
24.04 LTS ise sadece uzun süreli güncelleme kanalıdır.

Eğer daha parçaları bu hafta yayınlanmış bir sisteme sahip değilseniz stabil olmayan sürüm kullanılmamalı. Stabil sürüm kurup kurmadığınızı anlamak için isminde LTS olup olmadığına bakabilirsiniz.
Yazılımların güncel sürümlerine erişmek içinde kullanılabilir.

Kullanıcı için LTS'nin uygun olmadığını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı