realknowledge
Picopat
Çünkü sunduğu güvenlik duvarı, bu yazılımlar kadar detaylı bir denetleme yapmıyor.
Güvenlik duvarının aşırı zayıf olduğunu söyleyebilirim.
Geleneksel anlamda güvenlik duvarı zararlı tespiti yapmaz zaten. Port/protokol üzerinden düz mantık, engelle/izin ver kurallarına göre ağ trafiğini süzer. Bu işlevini gerçekleştirebilmesi dışında pek bir esprisi yok.
Ücretli çözümler arasından F-Secure ve Trend Micro gibi kendi güvenlik duvarına sahip olmaya ihtiyaç görmeyip Windows'unkini kullanan birçok ürün var misal. Bu programları ayıran asıl özellik ve güvenlik duvarıyla genel olarak kastedilen şey, IPS'in, Defender'da mevcut olmadığı veya yüzeysel çalıştığı söyleniyor ama bu doğru değil tabii ki. Ve bu özelliğinde aşırı zayıf olduğunu gösteren bir test gördüğümü sanmıyorum.

What is "Microsoft Network Realtime Inspection Service" (NisSrv.exe) and Why Is It Running On My PC?
Windows 10 includes Windows Defender, which protects your PC against viruses and other threats.

.
Kaspersky ağ etkinliği, uygulamaları ve çalışan işlemleri denetleme sürekli aktif çalışıyor. Buna ek olarak Windows Update gibi çağ dışı kalmış bir sistemle güncelleme yapmıyor. Gelen veritabanını saatlik, hatta dakikasında güncelliyor.
Her AV programı sistemde sürekli aktif çalışır ve çoğu da tehdit verilerine bulut sayesinde anlık erişim sağlar. Bu sebeple bir programın diğerinden daha sık güncelleştirilmesi bir avantaj değildir.
Burada kastedilen SmartScreen ise zararlı olarak nitelendirdiğini sanarak yanlış anlamış olabilirsiniz.Hatta güvenlik duvarı ve web koruması, Microsoft tarafından onaylanmayan her yazılımı zararlı olarak nitelendiriyor. Microsoft bu uygulama onayı işleminde ise uygulama geliştiricileriyle çok hızlı iş birliği yapamıyor.
Bunun dışında performansı hakkında denilenler tartışmalı. Kimisinin bilgisayarında hafif, kimisinde bellek tüketimi 1 GB'a ulaşıyor. Bunun zamanla düzeleceğini düşünüyorum ama bir AV için boştayken 150-200 MB tüketim gayet normal. Görev yöneticisinde gözüken rakam yerine Working Byte ile Private Byte değerleri üzerinden karşılaştırmak daha doğru olur.