Noll77
Decapat
Teşekkürler. Peki bu alan için uzun vadeli bir laptop öneriniz var mı?Docker, Microservices, Back-End Design Patterns (MVC, MVVM), Data Structures and Algorithms, Web Protocols (HTTP, socket, websocket), Database Management (başta PostgreSQL).
Yurtdışı için bunlar bile az tabii. Aklıma gelenler bunlar şimdilik. Bilgisayar olarak RTX 3090 ile AMD Threadripper bakabilirsin. Sınır koymamışsın sistem için.
16GB M1 Macbook Pro derim. Docker'ın M1'de çalışması için uğraşıyorlardı. Geldiyse düşünmeden alınır. Oyun oynayacaksan da 11800h işlemci geneli itibari ile çok hoşuma gidiyor. RTX 3060 ile uzun vadede çok iyi olur.Teşekkürler. Peki bu alan için uzun vadeli bir laptop öneriniz var mı?
Ayrıca Aklınıza gelince eklerseniz sevinirim![]()
Çok fazla oyun ve ağır oyun oynayan birisi değilim.16GB M1 Macbook Pro derim. Docker'ın M1'de çalışması için uğraşıyorlardı. Geldiyse düşünmeden alınır. Oyun oynayacaksan da 11800h işlemci geneli itibari ile çok hoşuma gidiyor. RTX 3060 ile uzun vadede çok iyi olur.
Yurtdışında teknoloji bilmeyen kişilerle iş yapılmıyor ki zaten. Orada Java biliyorsan onu Microservice şeklinde kullanabilmen de isteniyor. M1 MBP 14k civarındaydı. M1X veya M2 olacak olan yeni nesil de 15-16k civarı olur diye düşünüyorum.Çok fazla oyun ve ağır oyun oynayan birisi değilim.
O yüzden yeni Macbook Air çıkarsa almak aklımda bir seçenek gibi duruyor.(Macbook pro'ya 20bin tl + veremem).
Buradaki iş ilanlarına baktığımda genelde bu kesinlikle bil dediklerin pek olmuyor yada ben göremiyorum. Hep java sql veya C# gibi hatırlıyorum.
Mobil yazılım deniyor.Öncelikle İngilizce dilinizi yani yabancı dilinizi geliştirin. Yurt dışında dil çok ama çok önemli. Ardından ileride geliştirme yapacağınız alanı belirlemeniz gerekiyor. Yani şöyle;
Mesela masaüstü programlama olabilir. O alanın dillerine yoğunlaşmanız lazım (C++, C#, Java vb.). Sonrası zaten kendi kendine geliyor. Duruma göre dil değişikliği yapabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.