Hangi yazılım alanını önerirsiniz?

5 yıllık back end yazılımcısıyım. Geçmişe dönsem front end alanında ilerlerdim.

React Native, Flutter, Vue.js öğrenmeye çabalıyorum.

Vue.js alanında geliştirmelere başladım. Ara ara front end işler yapmam gerekiyordu ve Bootstrap+jQuery öğrendim. Ancak front end sadece bu ikisinden ibaret değilmiş :)

Şuan moda olan şey, eskiden serverda yaptığımız renderi, Client üzerinde gerçekleştirmek. O yüzden front end zamanla daha da değer kazanacak. Bir yerden sonra iş sanata giriyor.

Hayır tabii ki şehrinizde bulunan yüz yüze işlerde de çalışabilirsiniz zaten toplam mesai saati olarak pek bir farkı olmaz yol süresi ve çalışma saatleriniz değişebilir uzaktan işler bu açıdan oldukça esnek. Ayrıca işlerin büyük çoğu İstanbul'da olduğu için orada daha iyi işlerde uzaktan çalışma şansınız olabilir. Örneğin normalde ben İstanbul'da okuyorum ama okul kapalı olduğu için memleketim Şanlıurfa'dayım. Bu benim istanbulda çalışmama engel bir durum değil online çalışırken.
Mezun olduğunuzda daha az iş imkanı olacağını düşünmüyorum neticede kalkıp kendiniz İstanbula gelip yerleşip çalışabilirsiniz. Sadece özellikle ilk işe girene kadar( İstanbulda yüksek puanlı yerlere girebildiğinizi varsayarsak) üniversite güzel bir etiket oluyor ve değerlendirmede önemli bir faktör oluyor. Buradaki üniversitelerden mezun olunca üniversite farkı olabilir belli noktalarda. Bu da genellikle ilk işte çok etkili olabiliyor dediğim gibi bir zaman sonra çoğu insan tecrübenize ve yaptığınız işlere bakıyor.
Bir şey daha sormam gerek. Pek cevabını bulamadım. Cevaplarsan sevinirim.
Mesela Unity için veya diyelim ki Unreal için ekran kartı da önemli diyorlar.
Benim bildiğim ve galiba senin anlattığın işlemci, ram ve depolama iyi olmalı ama ekran kartını yeni duydum.
Gaming notebooklar çok çabuk bitiyor pil olarak bu sıkıntı oluşturuyor haliyle
Uzun vadeli laptop için ne tercih etmeliyim? Ben 4700u uygun gördüm ama ekran kartı da istiyor diyorlar vede 4700udan daha iyi H işlemci mi gerek?
Cevaplarsan mutlu olurum, sağol :)

Bir şey daha sormam gerek. Pek cevabını bulamadım. Cevaplarsan sevinirim.
Mesela Unity için veya diyelim ki Unreal için ekran kartı da önemli diyorlar.
Benim bildiğim ve galiba senin anlattığın işlemci, ram ve depolama iyi olmalı ama ekran kartını yeni duydum.
Gaming notebooklar çok çabuk bitiyor pil olarak bu sıkıntı oluşturuyor haliyle
Uzun vadeli laptop için ne tercih etmeliyim? Ben 4700u uygun gördüm ama ekran kartı da istiyor diyorlar vede 4700udan daha iyi H işlemci mi gerek?
Cevaplarsan mutlu olurum, sağol :)
Yaptığın işe göre değişiyor bu tamamen. Mobil oyunlar için ekran kartı pek gerekmiyor. Bilgisayar oyunlarında özellikle yüksek grafikli bir şey yapacaksan evet gerekiyor. Unity editöründe oyun yarı performansta falan çalışabiliyor. O yüzden yüksek kalitede yapılan bir oyunun 60 FPS almasını bekliyorsak 120 FPS verebilecek kadar güçlü olmalı makine. Ama bence bu kadar yüksek grafikli oyunlardan başlamamak gerekiyor.
Unutmayın ki yüksek grafikli olmayan oyun kaliteli değildir diyemeyiz. Bu low poly tarzında harika bir paket ekleyeyim adeta bütün bir oyunu çıkarabileceğiniz örneğin.Şu. Kendiniz yaparken de low poly denilen tatlı ama daha basit çizimler çok daha bol çeşitte ve uyguna bulunabiliyor. Üstelik aldığınız paketler diğerleriyle de daha uyumlu duruyor. Bu sebeple özellikle öğrencilik yıllarınız için hafif ve performansı bir laptop önemli. Evet U serisi güç çekmemek adına daha düşük performansta çalışıyor. Ben de H serisini önerirdim.

Yaptığın işe göre değişiyor bu tamamen. Mobil oyunlar için ekran kartı pek gerekmiyor. Bilgisayar oyunlarında özellikle yüksek grafikli bir şey yapacaksan evet gerekiyor. Unity editöründe oyun yarı performansta falan çalışabiliyor. O yüzden yüksek kalitede yapılan bir oyunun 60 FPS almasını bekliyorsak 120 FPS verebilecek kadar güçlü olmalı makine. Ama bence bu kadar yüksek grafikli oyunlardan başlamamak gerekiyor.
Unutmayın ki yüksek grafikli olmayan oyun kaliteli değildir diyemeyiz. Bu low poly tarzında harika bir paket ekleyeyim adeta bütün bir oyunu çıkarabileceğiniz örneğin.Şu. Kendiniz yaparken de low poly denilen tatlı ama daha basit çizimler çok daha bol çeşitte ve uyguna bulunabiliyor. Üstelik aldığınız paketler diğerleriyle de daha uyumlu duruyor. Bu sebeple özellikle öğrencilik yıllarınız için hafif ve performansı bir laptop önemli. Evet U serisi güç çekmemek adına daha düşük performansta çalışıyor. Ben de H serisini önerirdim.
Teşekkürler.
Birde vaktin varsa örnek bilgisayarlar (laptop) atabilir misin?
Yüksek kalitede yapımlarda kullanılabilecek ve birde normal şartlarda yetecek.
İkisi de uzun ömürlü olursa sevinirim.(En azından 5 yıl yetsin)

Teşekkürler.
Birde vaktin varsa örnek bilgisayarlar (laptop) atabilir misin?
Yüksek kalitede yapımlarda kullanılabilecek ve birde normal şartlarda yetecek.
İkisi de uzun ömürlü olursa sevinirim.(En azından 5 yıl yetsin)
Huawei MateBook D16 |Dizüstü Bilgisayarlar | HUAWEI Store TÜRKİYE ben bu laptobu kullanıyorum. Mobil oyun için iyi denebilecek grafiklerde oyunlar yapıyorum ve hiçbir sıkıntı yaşatmıyor. Kesinlikle öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00