Hangi yazılım dili ile başlanmalı?

Hocam değişkenleri if ì ve for u öğrenin ve bir hesap makinesi yapın geri kalanı su gibi geliyor. Java ile C# syntax ı hatırladığım kadarıyla benzer yani C# iyidir. Hem derste de uyursunuz.
😁😁 Tamamdır teşekkür ederim. Düşüneceğim.

Merhaba. Ben bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Eylül ayında 1. sınıf olarak başlayacağım. Okulda C# öğretilecek. Ben işimi yazılım yönünden ilerletmek istediğim için farklı bir yazılım diline başlamak istiyorum. Genelde Python tavsiye ediliyor. Ama Python basit bir dil. Bana biraz daha zor ve geniş kapsamlı bir dilden başlamak istiyorum. Bu işi yapan veya öğrencisi olan varsa tavsiye verebilir mi?

Not: Şu an kafamda Java ve HTML var.
Merhaba, mühendislik öğrencisi olduğunuz için size bir dil öğretilmeyecek, size mühendislik öğretilecek, kullanılan dil ya da teknoloji sadece araç olacak. Yani 1. sınıfta algoritmaya giriş dersinde C# kullanılacak diyelim, veri yapıları dersinde Java kullanılacak, web ile alakalı derste php/html kullanılacak, gömülü sistem dersi için C kullanılacak vb. diye gider bu. Yazılım temellerini oturtmadan eksik bilgiyle dil öğreneceğim diye debelenmemenizi tavsiye ederim, değişken, sınıf nedir, bir web sitesi nasıl çalışır, algoritma nasıl kurulur, yazdığım kodu bilgisayar nasıl anlar vb. dilden bağımsız bilgiler edinmeye çalışın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı