Hangi yazılım dili ile devam etmeliyim?

Tavsiye verecek bilgiye sahip değilseniz hiç yazmamanız en doğrusu. Saçmalamışsınız sadece.
Tavsiye verecek bilgi ve tecrübeye yeterince sahibim merak etmeyin. C# ile kullanabileceğin kütüphane sayısı çok azdır destek ister uyum ister, NodeJS ile kullanacağın kütüphane sayısının net bir rakamı yok. Her türlü kütüphanede, bütün cihazlara çalışmalar yapabilirsiniz. Yurtdışında iş ilanlarına bakarsanız, sadece girişim veya orta düzeydeki firmalar c++ c# deneyimi ister. İnternette karşılaştığınız her güzel websitesi nodejs altyapısı barındırır. Kime ne anlatıyorum

Tavsiye verecek bilgi ve tecrübeye yeterince sahibim merak etmeyin. C# ile kullanabileceğin kütüphane sayısı çok azdır destek ister uyum ister, nodejs ile kullanacağın kütüphane sayısının net bir rakamı yok. Her türlü kütüphanede, bütün cihazlara çalışmalar yapabilirsiniz. Yurt dışında iş ilanlarına bakarsanız, sadece girişim veya orta düzeydeki firmalar C++ C# deneyimi ister. İnternette karşılaştığınız her güzel websitesi nodejs altyapısı barındırır. Kime ne anlatıyorum.

Nodejs ile C++'ın kullanım alanı karşılaştırılamaz. Biri genellikle web apiler için kullanılır diğeri native masaüstü uygulamaları için.

Önerebileceğim şudur. C# kullanmanız şu an için daha uygun gözükmekte. Uygulanabilirlik, yaygınlık ve kolaylık bakımından diğerlerinden önde. Özellikle C++ gerektiren işler oluyor onlar olmadıkça gerek yok sizin için. Ekstra söylemek istediğim şey ise C dillerinden birine başlarsanız sadece syntax öğrenip birkaç proje yapıp bitirilecek diller değil. Python da aynı şekilde. Bu dillerde kullanım alanlarına göre öğrenilmesi gereken birçok kütüphane, algoritma vs. oluyor. Bundan dolayı sağlam bir vakit ayırıp birisi üzerinde yoğunlaşmanızı öneririm.

Bu dillerden birine (C, C++, C#) karar verip üzerine 6 ay ile 1 yıl arası bir zaman harcadıktan sonra diğer 2'sinden birini öğrenmek için "neredeyse" sadece syntax öğrenmeniz gerekecektir. (Embedded Programming gibi farklı alanlar hariç)

Ayrıca sizin istediğiniz bu diller arasından C falan bırak Node.Js, MongoDB, SQL öğren diyen arkadaşlara kulak asmayın. Kullanım alanları, işlevsellikleri, çalışma şekilleri ve sistemleri tamamen farklı diller. Yönelmek istediğiniz alan bu ise yapılan bu öneriler konuyu uzatmaktan başka bir işe yaramaz.

Önerebileceğim şudur. C# kullanmanız şu an için daha uygun gözükmekte. Uygulanabilirlik, yaygınlık ve kolaylık bakımından diğerlerinden önde. Özellikle C++ gerektiren işler oluyor onlar olmadıkça gerek yok sizin için. Ekstra söylemek istediğim şey ise C dillerinden birine başlarsanız sadece syntax öğrenip birkaç proje yapıp bitirilecek diller değil. Python da aynı şekilde. Bu dillerde kullanım alanlarına göre öğrenilmesi gereken birçok kütüphane, algoritma vs. oluyor. Bundan dolayı sağlam bir vakit ayırıp birisi üzerinde yoğunlaşmanızı öneririm.

Bu dillerden birine (C, C++, C#) karar verip üzerine 6 ay ile 1 yıl arası bir zaman harcadıktan sonra diğer 2'sinden birini öğrenmek için "neredeyse" sadece syntax öğrenmeniz gerekecektir. (Embedded Programming gibi farklı alanlar hariç)

Ayrıca sizin istediğiniz bu diller arasından C falan bırak Node.Js, MongoDB, SQL öğren diyen arkadaşlara kulak asmayın. Kullanım alanları, işlevsellikleri, çalışma şekilleri ve sistemleri tamamen farklı diller. Yönelmek istediğiniz alan bu ise yapılan bu öneriler konuyu uzatmaktan başka bir işe yaramaz.

Öncelikle teşekkür ederim tavsiye için. C#, C++ ve C'nin syntaxlarını ve kullanım alanlarını inceledim biraz fikir sahibi oldum. C# basit geldiği için ilk önce C# öğrenmeye karar verdim. C ve C++ dillerine daha sonra başlangıç yapacağım. Lakin bu sene sınavı kazanırsam yazılım mühendisliği okuyacağım. Hangi dil ile veya nasıl eğitim vereceklerini bilmiyorum. Şimdilik JS'yi geliştireceğim. Seneye bir karar vermek daha mantıklı olacak gibime geldi. Bu sene YKS olduğu için pek ilgilenemiyorum bir de o var. Ama niyetliyim boş vakitlerimde JS ile alıştırma yapacağım. Bu sene içinde %50, %80 gibi seviyelere getireceğim.
Nodejs ile C++'ın kullanım alanı karşılaştırılamaz. Biri genellikle web apiler için kullanılır diğeri native masaüstü uygulamaları için.
Evet kullanım alanları genelde farklı, ama C++ dili ile de backend yazıldığı için galiba arkadaş backend kısmında karşılaştırmış.

Son düzenleme:
İşte olay burada kopuyor. Gerekli kütüphaneler sağlayınca NodeJS ile kolayca masaüstü uygulamalar yazabilirsiniz. En basit örnek Electron.JS
Evet, doğrudur Node JS ile masaüstü uygulamalar yazılabilir. Ve Node JS'te kütüphane sayısı epey fazladır. Lâkin C++ ile yazacağınız masaüstü uygulaması Node JS'e göre daha stabil daha optimize şekilde çalışacaktır. Unutmayalım ki Node JS'in asıl kullanım amacı Web'dir. Node JS ile hem masaüstü hemde mobil uygulama yazılabilir. Ama stabiliyet ve optimize konusunda pek iyi olmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı