Hangi yazılım dilinde gelişmek mantıklıdır?

Staj demedim ki tek ve Alaylilara gore cok yeterlidir.
Diploması olanlar her zaman diploması olmayanların önünde olacaktır zaten. Diploma olmadan da sektörde çalışılabilir tabii ki ancak aradaki farkı her zaman görürler maaşta olsun ünvanında olsun. Şu anda çalıştığım dahil tüm şirketler her zaman diplomalı mühendis alıyorlardı. Alaylı çalışan da gördüm ancak yükselmekte çok zorluk yaşıyorlar.

Ben diploması olup kendini geliştirmeyen ve geliştirenlerden bahsediyorum. Orada bahsettiğim anlaşılmamış sanırım.

Diploması olanlar her zaman diploması olmayanların önünde olacaktır zaten. Diploma olmadan da sektörde çalışılabilir tabii ki ancak aradaki farkı her zaman görürler maaşta olsun ünvanında olsun. Şu anda çalıştığım dahil tüm şirketler her zaman diplomalı mühendis alıyorlardı. Alaylı çalışan da gördüm ancak yükselmekte çok zorluk yaşıyorlar.

Ben diploması olup kendini geliştirmeyen ve geliştirenlerden bahsediyorum. Orada bahsettiğim anlaşılmamış sanırım.
Ozur dilerim ben yazimi degistirdim.
Yazimi okumamisin sen o zaman 👍.
İlk basta ki mesajimi olan yeterlilik durumu yazi yazmisitm ya size.

Tamam ben ilk mesajınızdan bilgisayar mühendisliği okumak istediğinizi anlıyorum, orada bir iletişim problemi yaşadık sanıyorum.

Ankara'da ODTÜ harici de bir sürü okul var, eğer bilgisayar mühendisi olma gibi bir hayaliniz varsa alternatifleri de değerlendirin. Sırf ODTÜ okumuş olmak için atıyorum ODTÜ fizik okuduğunuz ve iş bulmak için yazılım öğrendiğiniz bir senaryo çok saçma olacak.

ODTÜ hariç bir sürü okul yok. Geri kalanları okul sayılmaz.

Fizik, biyolojiciler de atiyorum Python kutuphaneler kullanarak da yazilim yapabiliyorlar. Mesleki ve is gerekliligidir.
Evet. Topluluğa katılıp ders alabiliyorsunuz.

Yok hocam estağfurullah. Sohbet ediyoruz sadece olur öyle şeyler
İste ilk bastaki yeterlilik icin yazi yazdim ya. Orayi okumamisin. Universiteler sadece zorunlu staj degil,is hayatina hazirlayan dersleri de vardi diye yazi yazdim ya.

Evet. Topluluğa katılıp ders alabiliyorsunuz.
Yok mesela analiz yapmak icin bir fizikci, matematik direkt kutuphane yazamaz. Bunlar icin yeterli bilgi ve donanima sahip degildirler ama kutuphaneler ile islerini hallederler. Bu da onlari yazilimci yapmaz onlar.

Son düzenleme:
Öncelikle iyi günler dilerim. 10. sınıf Anadolu lisesi öğrencisiyim. İleride bilgisayar mühendisi olmak istiyorum fakat ailem Ankara'da okumamı istiyor. Abim de ODTÜ'de okuduğu için bize ev tutmayı planlıyorlar. Ancak ben ODTÜ'de bilgisayar mühendisliği kazanabileceğimi düşünmüyorum. Ondan dolayı şuandan öğrenmeye başlayayım ki ileride sıkıntı çekmeyeyim diye düşündüm.

Sizce hangi yazılım dilini öğrenmeliyim? (Yazılım dili bilmiyorum, 9. sınıfta HTML öğrenmiştim fakat unuttum.)
Kardeşim 10.sınıfsın neden ODTÜ kazanamayacağını düşünüyorsun ki?Önünde zamanın var ve çabala kodlamayı her zaman geliştirip ilerletebilirsin.Yazılım müh. ve yazılım geliştirme bölümleri var.Benden sana tavsiye derslerine şimdiden çalışmaya konuları iyi anlamaya ve soru çözerek pekiştir.Lise sonda hızlı bir tekrar,bol soru çözümleri ve deneme yaparsın.İleride ne gibi projelerde başarılı olacağını veya hangi alanda çalışma yapmak hoşuna gidiyorsa ona göre programlama dili öğrenirsin.

Kardeşim 10.sınıfsın neden ODTÜ kazanamayacağını düşünüyorsun ki? Önünde zamanın var ve çabala kodlamayı her zaman geliştirip ilerletebilirsin. Yazılım müh. Ve yazılım geliştirme bölümleri var. Benden sana tavsiye derslerine şimdiden çalışmaya konuları iyi anlamaya ve soru çözerek pekiştir. Lise sonda hızlı bir tekrar, bol soru çözümleri ve deneme yaparsın. İleride ne gibi projelerde başarılı olacağını veya hangi alanda çalışma yapmak hoşuna gidiyorsa ona göre programlama dili öğrenirsin.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ortaokuldan beri ders çalışma düzenim olmadığı için disiplinim yok. Abim sabah akşam ders çalışıyordu ona rağmen 17 bin yaptı. Ve maalesef 9, 10. sınıf ortalamam olması gerekenin altında. Ondan dolayı çok da iyi bir yer kazanabileceğimi düşünmüyorum fakat elbet çalışacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı