Hangi yazılım dilinden başlanmalı?

Ardaa41

Hectopat
Udemy'de kurslar buldum ama arada kaldım. Python başlayabilirim 40+ saat ya da 100+ saat Python, Java, C#, Flutter, Angular, React var. Her dilden ortalama 7-8 saat bahsediliyor sanırım. Sizce tek tek indirimleri bekleyip 40+ saat Python, Java gibi kurslara mı bakayım yoksa hepsi birleşik ama az bahsedilen kurslara mı bakayım? Hangi dilden başlamalıyım?

1) 100 saatte "aranan" programcı olamazsınız.
2) 40 saatte de "sıfırdan ileri seviyeye" olamazsınız.

Bunları bilerek alın bu kursları. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Python kursunun YouTube üzerinde de aynı videoları var, aynı adam ait.

Bu kadar kısa sürelerde o programların title kısmında yazan şeylere sahip olamazsınız. Onlar satış politikasından öte değil ki görüyoruz ki işe yarıyor. Bunlara kanmadan alın bu kursları. Ayrıca mümkünse İngilizceniz olmadan girmeyin bu sektöre.

Yazilima baslangic denilen sey programlamaya baslangictir %99 ihtimalle, hep yanlis context te kullaniliyor bu soz. Software ile Programming aralarinda cok fark olan iki sey.

Programlamaya baslangic recetesi de kisiye, yasina ve ne kadar ciddi olduguna gore farklilik gosterse de sanildigi gibi hangi dili tercih ettigine ya da hangi kaynaktan ogrendigine cok da bagli degil. High level dillerden istediginle basla. Git F# ile basla. Clojure ogren. Go ile uygulama gelistir. Hepsi ile baslayip cok cok basarili developerlar olunabilir.

Asil onemli hangi dille basladiginiz degil, ogrenme metodunuz, programlama ogrenirken asil ogrenmeniz gereken algoritma gelistirme, veri yapilari ve genel sistem bilgisi duzeyiniz ve bu konudaki tutarli tavrinizdir. Programlamaya basladiginizda kullandiginiz dili ogrenmiyorsunuz, programlamayi ogrenmek icin basladiginiz dili kullaniyorsunuz yalnizca. Ilk surdugun arabanin soforluk kariyerindeki etkisi nasil minimalse bu da oyle.
@bitwise hocam daha bu gün bir konuda böyle bir açıklamada bulunmuştu. Şu anda sizi özetleyen belki de en iyi yazı bu. Alıntılıyorum o yüzden.

Bence HTML CSS'ten başlanmalı yazılım dili olmasa bile yazım düzeni, kodların çalışma prensibi ve görsel olarak geri dönüşle size iyi şeyler katıcaklardır ama karar sizin.

Python veya C++ öneririm.

Dosya Ekleri

• Internet_20220201_193918.png
    Internet_20220201_193918.png
    10,1 KB · Görüntüleme: 65
1) 100 saatte "aranan" programcı olamazsınız.
2) 40 saatte de "sıfırdan ileri seviyeye" olamazsınız.

Bunları bilerek alın bu kursları. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Python kursunun YouTube'da de videoları var. Aynı adam ait.

Bu kadar kısa sürelerde o programların title kısmında yazan şeylere sahip olamazsınız. Onlar satış politikasından öte değil ki görüyoruz ki işe yarıyor. Bunlara kanmadan alın bu kursları. Ayrıca mümkünse ingilizceniz olmadan girmeyin bu sektöre.

@bitwise hocam daha bugün bir konuda böyle bir açıklamada bulunmuştu. Şu anda sizi özetleyen belki de en iyi yazı bu. Alıntılıyorum o yüzden.

O adamın YouTube'daki videoları 40 saatlik kurs ile aynı etkiyi yapar mı?

Önce tek bir dilde iyi olmak lazım diye biliyorum ama bilemedim. Önce birinde uzman olun. Sonrasında diğerlerini öğrenebilirsiniz. Zaten o zaman kurslara falan bakmaz dokümantasyon okursunuz herhalde.

O adamın YouTube'daki videoları 40 saatlik kurs ile aynı etkiyi yapar mı?
40 saatlik kurs da sana öyle şahane bir etki yapmayacak. 40 saat, bu sektör için hiçbir şey demek. Yıllarını vereceğin bir sektörde 40 saatin pek bir önemi yok.

Temel atmak için hepsi işine yarar. O kursların hepsine sana sadece syntax öğretilip neyin ne yaptığını anlatacaklar. Sana ne algoritma katacak ne de problem çözme yeteneği. İnsanlar bunları bilmediği için böyle kazıklıyorlar işte o kurs sahipleri de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı