Çözüldü RX 580 BIOS switch performans modda PC açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

grkmbtmmz

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda RX 580 Nitro ekran kartı var. BIOS switcini sol tarafa yani sessiz moduna alınca PC açılıyor fakat sağ tarafa yani performans moduna alınca PC fanları ışıkları falan geliyor ama PC açılmıyor. Anakart fanı dönüp dönüp duruyor. Ne yapmalıyım? BIOS pilini söktüm taktım olmadı.

Dosya Ekleri

• IMG_0262.jpeg
    IMG_0262.jpeg
    143,2 KB · Görüntüleme: 17
Çözüm
Kart 2. el mi? VBIOS modlanmış olabilir, mining VBIOS'u atılmış olabilir eğer 2. el ise.

Ayrıca anakartta CSM kapalıysa silent VBIOS'ta UEFI desteğiyle ilgili sorun varsa ondan dolayı da görüntü gelmiyor olabilir.
Şimdi ne yapmam gerekiyor sırasıyla? Kusura bakmayın çok bilmediğimden terimler bayağı yabancı geliyor.
Tamamdır, kısaca anlatayım. BIOS'a girin, Advanced Mode'a girdikten sonra üstte sekmeler olacak; Boot ve/veya Favorites sekmesinde "CSM Support" diye bir ayar olması lazım, onu enabled yapmanız lazım.

Bu ayarı açtıktan sonra ayarları kaydedip kartı Silent moda alın, görüntü geldi/gelmedi diye yazarsınız sonra.

Bu arada hocam beni etiketlemediğiniz veya mesajımı alıntılamadığınız sürece bana bildirim gelmiyor, mesajınızı şans eseri gördüm :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı