Hangi yazılım dilini öğrenmeliyim?

isimsizyerli

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle hepinize sağlıklı günler. Ben uzun zamandır kod yazmak istiyorum ve bunu Unity'i öğrenerek ilerlemek istiyorum. Unity için C# gerekli biliyorum ama bunun öncesinde ne yapmalıyım ne öğrenmeliyim veya direkt C#'dan başlanır mı? Aynı zamanda sınav yıllarındayım günde veya haftada kaç saat veya kaç gün çalışmalıyım ve aynı zamanda bana yol gösterecek bildiğiniz YouTube hocası var mı? Daha önce HTML'ye giriştim fakat bir zaman sonra yoruldum sonra C# başladım ama o da vakit gerektiriyordu veya ben vaktimi yanlış ayarladım. Lütfen kodlama ve Unity bilen biri bana yardımcı olabilir mi? Tesşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun motorunda kararın kesinse o motor ile alakalı kursları silip süpürmen lazım. Yabancı dilin varsa yabancı kaynaklar daha kapsamlı ve verimli oluyor.(Kendi tecrübelerime göre) Ufak ufak kodlar yazarak hem motorun genel mantığını hem de arka planda dönen işleri yavaş yavaş kavramaya başlarsın, tabi birden olacak bir iş değil bu. Zaten çoğu kurs motor eğitiminin yanında C# eğitimi de veriyor ki ekstradan C# eğitimine zaman harcamana gerek yok.

Bir python fanı olarak... Şaka şaka. Önce algoritmanızı geliştirin. Ondan sonra C# veya python'a başlayın. Tavsiyem C# ile başlayın. Onu öğrenirseniz Java'yı da kolaylıkla öğrenirsiniz. Söz dizimleri aynı sayılır zaten.

Her şeye Python önerenler gelmeden yorum yapayım. Eğer C# öğrenirseniz ileride ki öğreneceğiniz dillerde kolaylık sağlar. Udemy ve BTK Akademi'ye bakmanı öneririm.

Edit: Geç kaldım...

Ya ben C#'a önceden başaldım ve doğru söylemek gerekirse ağır ve vakit alıcı geldi sence bundan önce JavaScript öğrensem nasıl olur?
Bir Python fanı olarak... Şaka şaka. Önce algoritmanızı geliştirin. Ondan sonra C# veya Python'a başlayın. Tavsiyem C# ile başlayın. Onu öğrenirseniz Java'yı da kolaylıkla öğrenirsiniz. Söz dizimleri aynı sayılır zaten.

Sence hangisi daha zor javamı C# mı?

Ya ben C#'a önceden başaldım ve doğru söylemek gerekirse ağır ve vakit alıcı geldi sence bundan önce JavaScript öğrensem nasıl olur?
Dilleri kolaylığına göre seçmiyoruz, ihtiyacımıza göre seçiyoruz ve sizin ihtiyacınıza JavaScript'in cevap vereceğini düşünmüyorum. En fazla C# öğrenirken syntaxta biraz kolaylık sağlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı