Hap İçemiyorum Suda Erir Mi ?

O haplar çiğnenmek için değil zaten çiğnenip olsaydı yutun demezlerdi . Daha önce bir kaç kişi ağrı kesici hapları çiğneyerek yuttuğu için beyin kanaması geçirmişti .
Özellikle Apranax veya türevleri haplarda çok daha fazla tehlikeli tavsiyem değildir çiğneyerek yutmanız .

Aynen öyle hap ağızda eritilmezde çiğnenmezde. Dediğim yöntem kardeşimde de uyguluyoruz. Yarım yerine çeyrek çay bardağı da olabilir.

Bende de aynı sorun vardı. İlk önce hapı dilimin üstüne koydum ve arkasından hemen su içtim. Yutkununca direk gitti zaten. Denemeni öneririm. Eğer olmazsa 2 veya 3'e bölerek deneyebilirsin. Eğer olmuyorsa doktoruna danış derim.

Konu sahibi söylediğin ilaç antibiyotiktir ve tavsiyem hiç bölmeye çalışmayın. Zararından değil bu söylediğim :) Çünkü bölersen kusma eylemi daha çok artacaktır nedeni ise içinde çok kötü bir kokusu vardır tadı alınca zaten hapın büyüklüğünden değil tadı ve kokusundan yutamazsın.

Doktoruna telefon edebiliyorsan şu ilacı onun yerine kullanabilir miyim diye sor. Çoğunlukla kullanabilirsin diyecektir. Ancak ilacı reçete etmek için yayına gitmen gerekecektir.
Amoksilav 625 mg Quicktab Ağızda Dağılan 10 Tablet antibiyotik ilacı fiyatı, yan etkileri, endikasyonları nedir

İğnesi de mevcut ancak iğne dozajı biraz fazla o sana da fazla gelir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı