Hap yutamama sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Batuhan Berk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, başlıkta berlittigim gibi arkadaşlar hap yutamıyorum. Diş agrımın inmesi için de yutmam lazım fakat olmuyor hap bogazımdan geçmiyor. Yaşım 16, ve augmentin 1000 mg kullanıyorum ki oda çok büyük bir hap eczaneciye sordum 2 ye bölüp kullanabilirsin dedi ve hapı tek yutma şeklim 1 tam ekmekle beraber yemek oluyor. Bu çok zaman alıyor ve çok eziyet verici. O yüzden sizden yardım istiyorum hapı ne şekilde yutabilirim?

Eczacının dediği gibi 2 veya 4 e böl ve ağzının en arka kısmına koy. Hapı ağzında çok tutmadan acı tat gelmez.

Kullandıkça alışırsın büyük ihtimalle. Normal şekilde yutmayı dene.

Hapı dilinin üstüne koyup yutmaya çalışma o şekilde yutamazsın. Hapı dilinin en gerisine yerleştir ve hemen suyu yudumla hiç birşey hissetmeden yutarsın öyle. Ben küçükken sürekli böyle yapardım.

Avatar sanki No.1 gibi birini hatırlatıyor :) Neyse konuya dönelim bende susuz bile yuta biliyorum ama annem falan izin vermiyor. Bazen suyla yutarken bana da oluyor ağzına attığın gibi ilacı suyu fon dip yap sanki aylardır su içmiyormuş gibi iç :)

Hapı eczacının dediği gibi 2'ye böl, daha sonra bol suyu bir anda iç ve başını da yukarı kaldır yutkun içersin o şekilde :D

Çözüm basit. Bahsettiğin ilaç antibiyotik gurubundadır.
Zaten 1000 rakamını gördüğünüzde antibiyotik olduğunu anlayabilirsiniz(her ilaç için geçerli değil).
İlk olarak ilacı veren doktoruna gideceksin, durumu anlatıp şurup olanı var onu isteyebilirsin.
Eğer şurupta içemem veya doktor etkisi az olur derse iğnesi de mevcut. Yani birine katlanacaksın. Geçmiş olsun :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı