Hap yutamama sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ekmeği çiğne yutmaya yakın hapı at ağzına gidiyor :D

Hapı at ağzına ama ağzında hap yokmuş gibi davranıp üzerine sal bir bardak suyu bak nasıl gidiyor.
Bu arada avatarın da bana hiç yabancı gelmiyor.:D

Olmuyor maalesef yokmuş gibi davranamıyorum.

Eczacının dediği gibi 2 veya 4 e böl ve ağzının en arka kısmına koy. Hapı ağzında çok tutmadan acı tat gelmez.

Elimle agzımın en arkasına koyarsam da kusacakmış gibi oluyorum. Hapı direk yutmak zor gibi gözüküyor bende.

Kullandıkça alışırsın büyük ihtimalle. Normal şekilde yutmayı dene.

Normal olmuyor.

Avatar sanki No.1 gibi birini hatırlatıyor :) Neyse konuya dönelim bende susuz bile yuta biliyorum ama annem falan izin vermiyor. Bazen suyla yutarken bana da oluyor ağzına attığın gibi ilacı suyu fon dip yap sanki aylardır su içmiyormuş gibi iç

Evet denedim onu da 3 saat hiç su içmeyip hapın ardından 5 litre su içmiştim fakat olmamıştı. :)

Bende de o sorun var. Büyük hapları yutamıyorum. Geçmesi de zor gibi gözüküyor. Ben öyle var olan hapı yok sayamıyorum. 62 yaşında olman da ayrı bi güzellik.

Evet zor gibi gözüküyor psikolojik heralde. Bende böyle idare etmeye çalışıyorum.

Hapı eczacının dediği gibi 2'ye böl, daha sonra bol suyu bir anda iç ve başını da yukarı kaldır yutkun içersin o şekilde :D

Başımı yukarı kaldırdıgımda yutuyorum ama boguluyorum resmen. Eziyet gibi oluyor o yüzden denemiyorum.

Çözüm basit. Bahsettiğin ilaç antibiyotik gurubundadır.
Zaten 1000 rakamını gördüğünüzde antibiyotik olduğunu anlayabilirsiniz(her ilaç için geçerli değil).
İlk olarak ilacı veren doktoruna gideceksin, durumu anlatıp şurup olanı var onu isteyebilirsin.
Eğer şurupta içemem veya doktor etkisi az olur derse iğnesi de mevcut. Yani birine katlanacaksın. Geçmiş olsun :)

Şuanda kullanmaya devam etmem lazım hapı. Doktora gidecek de zamanım yok maalesef okuldur, sınavdır vesaire. İğnesi zaten apayrı bir sorun ondan ayrı korkuyorum. :kararsız: :LOL:

Olur, olur. İlkinde biraz değişik hissedersin yutunca ama alışırsın, ama eğer o cesareti kendinde bulamıyorsan şurup al.

Ne kadar doğru olur bilmem ama hapı suda eritip içebilirsin. (Küçükken çok ağır hata olmuştum babam kapsül hapın içindeki tozu bardağa akıtıyordu.)

Ne kadar doğru olur bilmem ama hapı suda eritip içebilirsin. (Küçükken çok ağır hata olmuştum babam kapsül hapın içindeki tozu bardağa akıtıyordu.)
Hatalı işlem. Yapılmaması lazım.

Suyun içine atıp anında içmeyi deneyebilirsin. Dilini bükebiliyorsan büküp ortasına hapı koyup suyla yuvarlamayı deneyebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı