Çözüldü Hap yutamıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mhg3436

Hectopat
Yer
Türkiye, İstanbul , Silivri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Meslek
Öğrenci
Resmen paketin yarısını aşağı attım yutamadigim için. Ekmeğin arasına koydum, bölerek denedim olmadı. 5 gündür iyileşemiyorum.

Çözüm
Hocam dilime koyuyorum, su içiyorum ama hap dilimin üstündeyken altına kaçıyor. Orada kalıyor ve acı tadı gelmeye başlıyor.

Bende de aynı sorun vardı ilk önce hapı ağızındaki küçük diline kadar getiriyorsun bir başka deyişle bademciğine kadar sonra suyu alıyorsun hapı düşünmene gerek yok, zaten bademciğin olduğu taraf dar olduğu için ve kaygan olduğu için yapışma gibi bir ihtimali yok, deneyip dönersen sevinirim.
Ben çocukluğumda yutamadığımda hapı ağzıma alıp ağzımı da suyla dolduruyordum sonrasında başını iyice öne doğru eğ öyle yut. Alışmıştım sonrasında.

Yoğurdun içine koyup için,içtiğiniz ilaç antibiyotik vs falan mı ne kadar büyük?
Antibiyotik.

Kapsüllü ise içindekini açıp suya karıştırıp için.
Kapsüllü değil.

Bende de aynı sorun vardı ilk önce hapı ağızındaki küçük diline kadar getiriyorsun bir başka deyişle bademciğine kadar sonra suyu alıyorsun hapı düşünmene gerek yok, zaten bademciğin olduğu taraf dar olduğu için ve kaygan olduğu için yapışma gibi bir ihtimali yok, deneyip dönersen sevinirim.

1-2 saat sonra içeceğim. Dönerim.
Hocam dediğiniz gibi yaparım ama ben oraya kadar gidince kuscakmışım gibi oluyorum. Oradaki kapı kilitleniyor sanki.

Ağzında suyu tut sonrasında hapı at ağzına. Ekmek falan yok artık yani ne alaka?

Hocam dediğiniz gibi kolay değil. Herkes yapamıyor. Tek başına tutamıyorum.

Antibiyotik.

Kapsüllü değil.

Hocam dediğiniz gibi yaparım ama ben oraya kadar gidince kuscakmışım gibi oluyorum. Oradaki kapı kilitleniyor sanki.

Oradaki kapı kilitlenmiyor sen her yutamadığında strese giriyorsun derin nefes al sakin ol öyle dene.

Antibiyotik.

Kapsüllü değil.

Dilini dışarı çıkart hapı en geriye koyup geri çek sonra suyu iç hapı bir yutman gereken yemek olarak düşün. Umarım işe yarar.

Acaba hap çiğnenir mi ağızda? Bir zararı var mıdır?

Çok büyük bir ilaç ise bilemem ama dilinizin üstüne koyun suyu ağzınıza doldurun suyu içerken o da kayıp gidiyor zaten şahsen ben susuz bile yutabiliyorum ama kişiye göre değişir tabii ki.

Acaba hap çiğnenir mi ağızda? Bir zararı var mıdır?

Dostum ilaçların çözündüğü yerler var ona göre üretiliyor bazı ilaçların dışında koruma var plastik gibi mesela o koruması kalın olanlar vs. daha uzun sürede çözünüyor bu sayede mesela bağırsağınızda sorun varsa daha uzun süre yol aldığı için bağırsakta çözünüyor ve oraya etki veriyor. Çiğnerseniz beyin kanaması riski bile var ağır bir ilaçsa hatta öldürebilir bile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı