Hap Yutamıyorum

''Mış gibi, muş gibi'' hissetmek farklı, boğazında kalması farklı. Hapın günlük yaşamda tüketilen gıdaların oluşturduğunun üzerinde risk taşıdığına dair ortada bir çalışma, veri olup olmaması önemli. Ortada böyle bir veri yoksa, zaten zorlanan bir adama ''hap içersen boğulup ölebilirsin'' demek aşırıya kaçan yorum oluyor.

Yaşı hap alamayacak kadar küçükse yaptığım yorumda saçma bir olay yok. Her doktor mesleğini iyi icraat edemiyor. Önlemini almadan işi şansa bırakan insanlardan asla olmadım. İnsanlara yalan konuşamam. Benim kişiliğim ona el vermez. Olan olayları söyledim. Yutamayacak düzeydeyse hiç bulaşmasın. Zaten antibiyotikler vücuda yarardan çok zararı olan haplardır.

Yaşı hap alamayacak kadar küçükse ailesi de olaya bir şekilde müdahil olur zaten. Diyelim ki başlığı açan arkadaş 9 yaşında, okuduğu zaman duyduğu endişeye değer mi? 9 yaşında doktora kendisi mi gidip ilacı almıştır sence? Hapı yutamayacak kadar küçükse şayet, yaptığın yorum asıl o zaman tehlike arz ediyor.

Bir arkadaş yaşımı sormuş, 14. İçmeye çalıştığım hap Croxilex 625 mg. Arkadaşlar hapı artık şöyle yutmaya başladım hapı ikiye kırıp (mecburen, yoksa boğazımda kalıyordu bir kere) dilimin en arkasında doğru parmağımla (parmağım temiz :D ) boğazıma kadar ittirip yutkunduktan sonra hap ya yutağıma (nereye geçtiğini unuttum) yada gırtlağıma kayıyor ve 2-3 kere sert bir şekilde yutkunup ardından su içiyorum. Ama bunu denerken bir keresinde boğuluyordum. Hap boğazımda kalmıştı :(

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı