Hap yutma yöntemleriniz nelerdir?

Fake değilse eğer;

Kırmayın ve ağzınıza koydunuz zaman direkt su ile için. Çok basit.

Geçmiş olsun. Üstünde biraz detaylı düşünürseniz aslında kolay olduğunu anlayacağınızı düşünüyorum.

Yemek yerken lokmaları biraz az çiğnediğiniz, büyük haliyle yutmanız gereken zamanlar oluyordur. Hap içmenin de ondan pek farkı olmadığını kavrarsanız kolay gelecektir. Yemek borusunun bir hapın geçmesi için yeterince büyük olduğunu hatırlamak da yardımcı olacaktır, sonuçta fiziksel bir eksikliğiniz yok gibi. Sorun psikolojik.

Kendini bu durumun normal olduğunu ikna etmekle alakalı aslında. Kendimden örnek vermek gerekirse üstteki gibi düşünerek birkaç yıldır kolayca yutuyorum. Tek başına yuttuğum bile oluyor, bütün olay kendini ikna etmekte.

Uyarı aldığım için yazamamıştım, şimdi mesajlarınıza cevap yazacağım.

Ağzınıza atın, ardından su için ve yutun.

Bunu denemiş olmam lazım değil mi?

Bu konu size yardımcı olacaktır.

Teşekkür ederim bakacağım.

Hapı kırıp küçük parçalar halinde yutmayı tercih ediyorum.

Hap yutamayacağımı düşündüğüm kadar büyükse.

Aslında büyük değil hap ama yutamıyorum işte.

Antibiyotikleri kırarak veya ezerek içmek zararlıdır.

Evet, acı tadı çıkıyor ve nefret ediyorum o tattan.

Başta yutmakta çoğu kişi zorlanır; lakin sonrasında alıştıkça pratik hale geliyor ve tek yudumda bile yarım parmak büyüklüğündeki haplar sıkıntı çekilmeden yutulabiliyor.

Hapı yutmadan önce ayrı olarak, boğazınızdan geçişini kolaylaştırmak adına biraz su içmeyi deneyebilirsiniz bence.

Ha, bir de istemsizce dilde bekletme olayı var. Hapı düşünüp durmak değil de, suyu içmeyi göz önünde bulundurmak ve suya odaklanmak aslında işin püf noktası.

Özellikle pudingde olacak bu demiştim ama nafile...
Kaşık kaşık denedim ama boğazımda kaldı.

Fake değilse eğer;

Kırmayın ve ağzınıza koydunuz zaman direkt su ile için. Çok basit.

Fake bir konu olsa o kadar yaşadığım zorlukları yazmam.
Olmuyor işte o yöntem, zaten bu akla gelen ilk yöntemdir ama boğazımdan ilerlemiyor, kalıyor orada.

Tetradox mu kullanıyorsun?

Adını bilmiyorum, sonra yazacağım.

Geçmiş olsun. Üstünde biraz detaylı düşünürseniz aslında kolay olduğunu anlayacağınızı düşünüyorum.

Yemek yerken lokmaları biraz az çiğnediğiniz, büyük haliyle yutmanız gereken zamanlar oluyordur. Hap içmenin de ondan pek farkı olmadığını kavrarsanız kolay gelecektir. Yemek borusunun bir hapın geçmesi için yeterince büyük olduğunu hatırlamak da yardımcı olacaktır, sonuçta fiziksel bir eksikliğiniz yok gibi. Sorun psikolojik.

Kendini bu durumun normal olduğunu ikna etmekle alakalı aslında. Kendimden örnek vermek gerekirse üstteki gibi düşünerek birkaç yıldır kolayca yutuyorum. Tek başına yuttuğum bile oluyor, bütün olay kendini ikna etmekte.

Evet, psikolojik.
Hiç çiğnemeden lokma yutamam, o yüzden hap ağzımdayken her seferinde bir yokluyorum. Çiğnemeye çalışıyorum. :(

Ağzına alıyorsun, su içiyorsun ve bitiyor.

Tamam. :/

Uyarı aldığım için yazamamıştım, şimdi mesajlarınıza cevap yazacağım.

Bunu denemiş olmam lazım değil mi?

Teşekkür ederim bakacağım.

Aslında büyük değil hap ama yutamıyorum işte.

Evet, acı tadı çıkıyor ve nefret ediyorum o tattan.

Özellikle pudingde olacak bu demiştim ama nafile...
Kaşık kaşık denedim ama boğazımda kaldı.

Fake bir konu olsa o kadar yaşadığım zorlukları yazmam.
Olmuyor işte o yöntem, zaten bu akla gelen ilk yöntemdir ama boğazımdan ilerlemiyor, kalıyor orada.

Adını bilmiyorum, sonra yazacağım.

Evet, psikolojik.
Hiç çiğnemeden lokma yutamam, o yüzden hap ağzımdayken her seferinde bir yokluyorum. Çiğnemeye çalışıyorum. :(

Tamam. :/
Hocam eğer kocamansa bir şey diyemem. İnsan yutacak bunu yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı