Hasta bir kedi elimi ısırdı

ahmtatlgn20

Kilopat
Katılım
22 Mart 2017
Mesajlar
224
Makaleler
3
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Direkt konuya gireyim. Çalıştığım dükkanın arkada bir alan var ve yüksek duvarlar ve duvarların bitiminde ise teller var. Buraya yavru sayılabilecek bir kedi düşmüş sanırsam. Ben bu kedinin miyavlamaları cumartesi günü duymuştum ama oraya çıkan kapıyı açamadım. Bugün patronuma söyledim kapıyı açtı ve kedinin peşine düştüm. Niyetim alıp yukarı kaldırmaktı oradan da yolunu bulur zaten. Ben kedinin hasta olduğunu bilmiyordum kediye bir de baktım ki salya sümük mahvolmuş halde ayrıca korkuyor tıslıyor. Cesaret toplayıp kucakladım ama yukarı kaldırırken bayağı güçlü şekilde ısırdı ve tırmaladı. Kediyi istediğim yere ulaştırdım bunlara rağmen daha sonra elimi sabunlayıp yıkadım, peçete ile sardım ve güne devam ettim. Saat 16:30 civarlarında iyice parmağım (ısırdığı serçe parmağı) şişmeye başladım ve işten izin alıp hastaneye gittim. Kuduz aşısı vuruldu ve bu aşı 4 doz imiş diğerleri ileriki tarihlerde. Şimdi biraz kuduzu araştırdım vs ve içime bir korku düştü. Kedi hasta olmasa bu kadar dert etmezdim aslında beni bu korkutuyor. Dediğim gibi ilk dozu oldum bu saatten sonra bir problem yaşama ihtimalim var mıdır sizce?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aşı olmasaydın ya da beyne yakın bir bölgeden ısırılmış olsaydın risk büyüktü diyebiliriz. Ancak aşı hemen olunduysa hastalığın öldürücü etkisinden koruyor.
 
Isırıldıktan sonra 48 saat içerisinde aşı olduysanız bir sorun yok, kuduz hastalığının tedavisi yoktur ve şakası da yoktur. Doktorunuzu dinleyiniz ve 4 dozu da olunuz, sizin için en iyisi olacaktır. Kuduz aşısı sizi 1 yıl korur, 1 yıl sonra yine bir şüpheli ısırık falan yaşarsanız yeniden hastaneye gitmeniz gerekecek. Ancak bu demek değil ki 3 ay sonra bir köpek tarafından ısırıldığınızda hastaneye gitmenize gerek yoktur, siz yine de hastaneye gidin ve tedavinizi olun eğer yaşarsanız bu durumu.

Geçmiş olsun, dikkatli olun. Kuduz virüsü girdiğinden itibaren beyine doğru ilerliyor ve ilerlerken gördüğü tüm hücreleri enfekte ediyor. Beyine ulaştığında ise kendisini özel korumaya alıyor ve beyinde olduğu için hiçbir şekilde aşı vs. etki etmiyor. Kuduz olayları bu aralar patlak verebilir, dikkatli olmakta fayda var.
 
Hem aşı olacaksın hemde kediyi uzaktan takip etmen gerekiyor diye biliyorum. Öldümü kaldımı kudurdumu ne oldu durumu doktora iletmelisin. Hayvanı takip şartmı tam hatırlamıyorum. Benim amcamın kızını tırmalamıştı, doktora gittik aşı olacaksın dediler, olmayacam dedi. Birde doktor demez mi polis mi çağırayım yoksa kendi isteğinle olacak mısın ? Yani yıllar öncesiydi hayal meyal hatırlıyorum. İşte o zaman durumun ciddiyetinin farkına vardık. Sokak sokak kediyi aradık ve 4, 5 gün sonra bulduk. Kudurmamış, yaşıyor ve sağlıklıydı.
 
Ev kedisi olsa bişey olmazdı benim pisican her yerimi tırnaklayıp ısırıyor ama sokak kedileri ne olursa olsun ısırdığı zaman gidip aşı olun. Hasta olsun olmasın
 

Geri
Yukarı