Hat değerlerinin VDSL'e uygunluğu

Samet454

Megapat
Yer
Ordu
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle 3 ay sonra taahhüdüm biteceğinden tarifede kararsız kaldım. Bundan 1 sene evvel TTNET ve Türknet'ten yaptığım sorgulamada en fazla 16Mpbs'ye kadar hattım destekliyorken şu an 50Mpbs destekliyor görünüyor. Ayrıca şüphemi artıran bir durumsa bölgemde yakın zamanda hat döşendi ve 8 ay tüm mahallenin ev telefonları kesikti. Benim internet 2.5 Mpbs'e sabitlenmişti. Müşteri Hizmetlerini arayıp yükseltmeye çalıştım lakin fayda vermemişti.
Şu an kesinlikle böyle bir durum yok, internet çok önceden düzeldi ve telefon ise 1 aydır çalışıyor. 8 Mbit ADSL hat kalitemin değerlerini sizle paylaşıyorum.

internettt.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
16 Mbps'e 1 Mbps gözüküyor maksimum alabildiğiniz hız. ADSL hat varken böyle gözükmesi normal.

ADSL portta olduğun için şu an attığın değerlerde sadece ADSL değerleri görebiliriz. Ama söylemek gerekirse hat değerlerin maximum hıza göre çok iyi. Bu değerlerde genelde yeni saha dolaplarından görülür. Alt yapı sorgulama sitelerinde VDSL gözüküyorsa VDSL var demektir.

ADSL portta olduğun için şu an attığın değerlerde sadece ADSL değerleri görebiliriz. Ama söylemek gerekirse hat değerlerin maximum hıza göre çok iyi. Bu değerlerde genelde yeni saha dolaplarından görülür. Alt yapı sorgulama sitelerinde VDSL gözüküyorsa VDSL var demektir.
dostum sana mesaj atmak istemiştim ama atamadım. Technopat'a nadiren giriyorum,gerçekten internet konusunda herkese yardımcı oluyorsun. Konuya gelince evet yeni kablo döşendi,hatta telefonlar onun için kesikti. Yani yeni saha dolabında olduğumu farz edersek Vdsl'yi bağlatmamam için bir engel var mıdır? Bir de Aşağı ile yukarı gürültü güvenliği arasında anormal fark mı var yoksa normal mi ?

@Samet454 Kişisel olarak mesaj atmak yok burada o yüzden Discord kullanıcı adım imza olarak yazar bende. Genellikle etiket yaptıklarında bana bildirim gelmiyor hala nedenini anlayamadım. Benim uzmanlık alanım internet konularıdır o yüzden. Yeni saha dolabına taşındıysan bağlatmak için bir engelin yok hatta sorduğun soruya cevap olarak hat değerlerin ADSL olarak çok iyi durumda.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı