Hayat diye bir şey yok

abefey58

Femtopat
Hayat çok saçma bir kavram. Bizler tıpkı hayvanlar gibiyiz. Bazılarımız sabah köründe okula bazılarımızda işine gidiyor, gittiği yerde çalışıyor, öğlen yemeğini yiyor, eve dönüyor, ödevini veya verilmiş görevini yapıyor, eşi olanlar arada bir cinsellik yaşıyor ve yatıyor. Koskocaman 5 günü böyle geçiriyor ardından hafta sonu geliyor alışverişe falan çıkılıyor ve hafta sonu da böyle bitiyor. Yıllar on yıllar boyu her gün her hafta her saniye aynı geçiyor biz nasıl yaşamış oluyoruz. İnsanı hayvandan ayıran şey akıl değil midir? Hayvanların amacı yaşamaktır şu an bizim gibi aklı olan bir varlığında amacı aynı. Bu durumda biz hayat sahibi mi oluyoruz? Bu bence hayat değil kölelik siz ne düşünüyorsunuz?

Hayat çok saçma bir kavram. Bizler tıpkı hayvanlar gibiyiz. Bazılarımız sabah köründe okula bazılarımızda işine gidiyor, gittiği yerde çalışıyor, öğlen yemeğini yiyor, eve dönüyor, ödevini veya verilmiş görevini yapıyor, eşi olanlar arada bir cinsellik yaşıyor ve yatıyor. Koskocaman 5 günü böyle geçiriyor ardından hafta sonu geliyor alışverişe falan çıkılıyor ve hafta sonu da böyle bitiyor. Yıllar on yıllar boyu her gün her hafta her saniye aynı geçiyor biz nasıl yaşamış oluyoruz. İnsanı hayvandan ayıran şey akıl değil midir? Hayvanların amacı yaşamaktır şu an bizim gibi aklı olan bir varlığında amacı aynı. Bu durumda biz hayat sahibi mi oluyoruz? Bu bence hayat değil kölelik siz ne düşünüyorsunuz?
Bu sitede gördüğüm her konu farklı. Her gün arkadaşlar arasında geçen muhabbetler, şakalar farklı. Daha bir çok şey farklı.

Ben açıkçası hayvanların yerinde olmak istemezdim, böylesi daha iyi. Özellikle vahşi doğada. Bence ilgi alanı bulup onun üzerine çalışınca, yani hem zevk alıp hem aklını kullandığında yaşadığını fark edebiliyorsun. Şöyle sorayım, kimin için köleyiz? Kölelikten kurtulmanın bir yolu yok mu? Evet, belki devlete vergi veriyoruz ama devlet de bize bakmakla yükümlü aynı zamanda. Yani uğruna çalıştığımız kişi için hayatımızı harcıyoruz düşüncesi hakim anladığım kadarıyla şu an sende ama aslında kendi işinin patronu da olabilirsin. Başkalarını (senin köle olarak gördüğün insanlar) kendin için çalıştırabilirsin. Bu sayede kölelikten kurtulursun. Eğer bu şekilde bazı çıkmazların içine girersek hayat çekilmez olur. Bu şey gibi, bir gün öleceksek boşuna yaşıyoruz; o zaman şimdi ölelim de boşuna yorulmayalım gibi bir düşünce bana göre. Yani evet doğrudur bu iki düşünce de ama bu hayatta bizim de zevk alabileceğimiz şeyler var ve bunlar bizi mutlu ediyor, iyi hissettiriyor. Sence mutlu hissetmek, hiçbir şey hissetmemekten değersiz midir?

Bakın sayın dostlar ben devletin kölesi olmaktan falan bahsetmiyorum. Hayat dediğimiz bu şeyde sadece dünyanın ve zenginlerin kölesiyiz. Benim zaten hayatımın bir amacı var ama benim insanlıktan gördüğüm tek şey yukarıda bahsettiğim gibi kısır bir çalışma döngüsü. Hayatın ne anlama geldiğini sorgulayan veya hayattaki amacının ne olduğunu sorgulayan sınırlı insan var. Hayatında amacı olmayan tek derdi para kazanmak veya dersleri geçmek olan zibilyon tane insan tanıyorum ve açıkçası merak ediyorum bu hallerinin farkındalar mı?

Bakın sayın dostlar ben devletin kölesi olmaktan falan bahsetmiyorum. Hayat dediğimiz bu şeyde sadece dünyanın ve zenginlerin kölesiyiz. Benim zaten hayatımın bir amacı var ama benim insanlıktan gördüğüm tek şey yukarıda bahsettiğim gibi kısır bir çalışma döngüsü. Hayatın ne anlama geldiğini sorgulayan veya hayattaki amacının ne olduğunu sorgulayan sınırlı insan var. Hayatında amacı olmayan tek derdi para kazanmak veya dersleri geçmek olan zibilyon tane insan tanıyorum ve açıkçası merak ediyorum bu hallerinin farkındalar mı?

Bu dediklerin sadece düşük alım gücüne sahip ülkelerde geçerli çünkü Avrupa'da Amerika'da Asya'nın refah seviyesi yüksek olan ülkelerde insanlar bilinçli dolayısıyla da rutinden kaçarak yaşamayı daha çok seviyor.

Bu dediklerin sadece düşük alım gücüne sahip ülkelerde geçerli çünkü Avrupa'da Amerika'da Asya'nın refah seviyesi yüksek olan ülkelerde insanlar bilinçli dolayısıyla da rutinden kaçarak yaşamayı daha çok seviyor.
Amerika dan örnek vermek istiyorum ekonomisi ne kadar iyi olsa da evsiz bir sürü insan var. İsteseler bir sürü işe girebilirler ama sürünmeyi seçiyorlar. Bu durum ne kadar normal? İnsan hayat ı bilmiyorsa ne yaparsan yap hayvandır.

İşte insanları hayvanlardan ayıran şeyde bu. Hayvanlar bu kadar organize devinimlenmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı