Hayat için tavsiyeler

Her erkek lise hayatında illa 1 kez dayak yemiştir. Olayları büyütme, her şeyi ciddiye alma. Hayat sıkıcı geliyorsa zaten liseye yeni başlamışsın derslerini de çok aksatmadan Online oyunlar oyna, ergenlikte normal şeyler hayattan soğuma, yataktan çıkmak istememe vs.

Sağ olun hocam ama hayatımda ilk defa böyle bir şey yasadigimdan etkisi çok büyük oldu fakat sizin sayenizde etkisi çok daha indi.

Bende zaten hevesi yok diye bahane bulma demek istemedim. Benim okulum akşam 5'de bitiyor şehir merkezine gelmem 20dk'yı buluyor. 2 yıllık lisanslı boksörüm antrenmanlara 30dk geç kalsam bile her gün gidiyorum eve uğramadan. Akşam 8'de ben ancak evde olabiliyorum. Kız arkadaşlarıma da zaman ayırıyorum, derslere de, kendime de. Okul aslında çok bahanesi bu işin. 8'de normal antrenmandan gelip üstüne bir de akşamları bazen sırf barfiks çekebilmek için 8:40 gibi akşamüstü parka iniyordum. Çok absürt geliyordur dinlerken ama gelişim görmek için çok çaba sarf ettim. Asla bahane bulmadım. Hatta yeri geldiğinde "lan keşke 10 tekrar daha yapsaydım, 10 dakika daha fazla kalsaydım" dediğim günlerde oldu. Fazlasıyla oldu hatta. Okul bir şeyler için bahane olduğunu düşünmüyorum. Şahsen meslek lisesindeyim ve burayı "lan leş gibi okul tamamen keko dolu" diyip kötülemek yerine oraya gidip okulun malzemeleri ile kendime bilgi katabileceğim projeleri yapmak için çabalıyorum. Okul gelişim için asla bir engel değil. Belki benim kadar müsatilik durumu yoktur bilmiyorum. Ama eğer yoksa da benim gibi okul varken de kendini geliştirebilir. Okul zamanında bile ben arduino ile bluetoothlu araba 2 kez yaptım, deprem sensörü yaptım, fabrikalardaki bant sisteminin projesini denedim..

Belki biliyorsunuzdur Muhafız dizisinde bir karakter şöyle diyordu;
"Birisi size veya diyorsa siz o veyayı ve yapın." diyordu faysal karakteri.

Ben okulda veya sporda başarılı olacaktım tercihimi yapmam lazımdı ama ben tercihimi Okul VE spor için kullandım. Veyayı ve yaptım. Sonuç olarak her iki tarafta da kendimi geliştirebildim. Bir şeyleri engel olarak görmek istiyorsanız o şey size everest olur. Ama bir everesti de siz engel olarak görmüyorsanız o everest sizin hedefinize köprü olur. Biraz uzun bir yazı oldu ama hayal ve hedefler için güzel bir yazı yazdığımı düşünüyorum. İyi geceler güzel insanlar :)

Ayrıca eklemeyi unuttum okulda NASA projesine katılmaya hak kazandık ve kendi şehrimde de boksta kendi kilomda il birinciliğim var. Her iki tarafta başarılı oldum derken bunları kast ediyordum.
Hocam cidden çok güzel ve umut verici konuşmuşsunuz. Başarılarınız ve çabalarınız için tebrikler.

Kendini yormadan yavaş yavaş derslerine odaklan gez toz sınav öğrencisi gibi takılma yani kankam bir de hayatının en güzel dönemlerindesin arkadaş seçimlerine dikkat et hayatına bir kişi girerse değişebilir biliyorum şu an dediklerim saçma geliyor olabilir fakat ileride çok işine yarayacak şeyler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı