Hayatım boyunca zayıflayamadım

HiFiMAN

Hectopat
Daha fazla  
Boyum farklı yerlerde farklı çıkıyor ama askerden muaf olmadan önceki askeri ölçümde 1.83 m çıktım. Hatta e-nabız'a da bu ölçümü geçtiler. Ben genel olarak 1.84 m biliyorum kendimi ama dik durmam gerekebiliyor. Tabii konu bu değil, ben bir obezim arkadaşlar. Ben şu anda 127 kiloyum. Daha doğrusu sabah kilom bu. Hareketlerimde genel olarak bir kısıtlanma yok, biraz zorlasam takla bile atabilirim ama yağ oranım %30'un üzerinde (genelde göbekten geliyor, bacaklarım bayağı kaslı) ve ben sağlıksız bir bireyim. 2 ay sonra 30 yaşımdayım. 31'e giriyorum.

9 yaşıma kadar normal kiloluydum ama yine de diğer çocuklardan daha iri kemikliydim, bu her zaman konuşulurdu, 10 yaşım dolmadan yemek yeme sevdam başladı ve 10 yaşımda bir obezdim. Ortaokulda 100 kiloydum. Lise 1'in ortalarında 120 kiloydum. Eğer bu hızla kilo almaya devam etseydim şu anda 200 kiloydum belki de. Olabilirdi. Lise 3'ün ortalarına kadar 85 kiloya düştüm ve lise bittiğinde de 128 kiloydum. Evet, aradan geçen 12 yılda 1 kg vermişim, şimdi de 127 kiloyum. Şaka bir yana çok yiyorum arkadaşlar, zaten sağlık ilaçları kullanıyorum, kolestrol ve diyabet ilaçlarım var. Ben halterle ve bilek güreşiyle hiç uğraşmamış olsaydım şu anda 180 kg bile olabilirdim ama tamamen yağ ile. Hayatımda kendime uygun spor faaliyetlerine her zaman kalkıp gitmiş olmam beni biraz kurtardı.

Mide ameliyatı düşünmedim, istemiyorum da ama tek çare o diyenler de var. Gördüğünüz üzere 12 yılda 1 kg verdim, yani kilo veremiyorum, takdir edersiniz ki sorun hareketlilik değil, bir morbid obez gibi tıkınmak. Benim gözümü döndürmeyecek diyet önerileri varsa uygularım. Maalesef diyetisyen arkadaşlara güvenmiyorum, ki verdikleri diyetleri en fazla 2 gün uyguladım.

Tipim ektedir.

Dosya Ekleri

• bwn8sdq.jpg
    bwn8sdq.jpg
    130,8 KB · Görüntüleme: 202
Boyum farklı yerlerde farklı çıkıyor ama askerden muaf olmadan önceki askeri ölçümde 1.83 m çıktım. Hatta e-nabız'a da bu ölçümü geçtiler. Ben genel olarak 1.84 m biliyorum kendimi ama dik durmam gerekebiliyor. Tabii konu bu değil, ben bir obezim arkadaşlar. Ben şu anda 127 kiloyum. Daha doğrusu sabah kilom bu. Hareketlerimde genel olarak bir kısıtlanma yok, biraz zorlasam takla bile atabilirim ama yağ oranım %30'un üzerinde (genelde göbekten geliyor, bacaklarım bayağı kaslı) ve ben sağlıksız bir bireyim. 2 ay sonra 30 yaşımdayım. 31'e giriyorum.

9 yaşıma kadar normal kiloluydum ama yine de diğer çocuklardan daha iri kemikliydim, bu her zaman konuşulurdu, 10 yaşım dolmadan yemek yeme sevdam başladı ve 10 yaşımda bir obezdim. Ortaokulda 100 kiloydum. Lise 1'in ortalarında 120 kiloydum. Eğer bu hızla kilo almaya devam etseydim şu anda 200 kiloydum belki de. Olabilirdi. Lise 3'ün ortalarına kadar 85 kiloya düştüm ve lise bittiğinde de 128 kiloydum. Evet, aradan geçen 12 yılda 1 kg vermişim, şimdi de 127 kiloyum. Şaka bir yana çok yiyorum arkadaşlar, zaten sağlık ilaçları kullanıyorum, kolestrol ve diyabet ilaçlarım var. Ben halterle ve bilek güreşiyle hiç uğraşmamış olsaydım şu anda 180 kg bile olabilirdim ama tamamen yağ ile. Hayatımda kendime uygun spor faaliyetlerine her zaman kalkıp gitmiş olmam beni biraz kurtardı.

Mide ameliyatı düşünmedim, istemiyorum da ama tek çare o diyenler de var. Gördüğünüz üzere 12 yılda 1 kg verdim, yani kilo veremiyorum, takdir edersiniz ki sorun hareketlilik değil, bir morbid obez gibi tıkınmak. Benim gözümü döndürmeyecek diyet önerileri varsa uygularım. Maalesef diyetisyen arkadaşlara güvenmiyorum, ki verdikleri diyetleri en fazla 2 gün uyguladım.

Tipim ektedir.

O değil de çok yakışıklısınız hocam.

Aslında aynı benim gibi spor salonuna gidebilirsiniz her gün 1 veya 2 saat o zamanki mentalinize bağlı mesela ben gidiyorum bazen 3 saat yapıyorum bugün yapasım yoktu çok sıcaktı 1 saat yaptım saldım sabah yumurta yiyorum öğlen yani spordan gelince BİM'deki sandviçlerden yiyorum akşamda yemekte ne varsa 1 tabak yiyorum sen tek yaşıyor isen tavuk yapabilirsin akşam yemeğinden sonra bir şey yemek yok çok aşırı acıkırsan salata hazırla içine ton balığı ya da peynir serp ben böyle yaşıyorum 1 haftada 3 kilo verdim denemelisin.

Bende sizinle aynı durumu yaşıyorum yaşım 12 olsa bile. Şu anda 13'üme girmeme az kaldı ve 70 kilodan 54 kiloya düştüm. Kendinize azim vermeye çalışın. Yemeklerinizde cimrilik yapın ya da direkt diyetisyene gidin. Kendinizi yemeyeceğim diye inandırmaya çalışın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mide ameliyatı düşünmedim, istemiyorum da ama tek çare o diyenler de var.
Bu kesinlikle tek çare değil, ama yemek yediğiniz sürece de oldukça zor kilo vermek. Güvenmediğinizi söylemişsin biliyorum ama ben şahsen diyetisyen yardımı ile 36 kilo verdim, kesinlikle kafanıza uyacak bir diyetisyen ve yeterli motivasyon ile verilemeyecek bir kiloda değilsiniz.

Psikolog desteği almayı da düşünebilirsiniz. Aşırı yeme konusunda da terapi faydalı olabiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı