Hayatın amacı ne?

Ne anlamda olduğuna bağlı ibadetlerini tam yapan müslüman biri için namaz oruç sonunda cennete girmek için çabalar ayrıdan da ailesinin geçimini sağlar. Ateist biri yine farklı şekilde zaten sonradan dirileceğine inanmiyor. Wisdow'un dediği gibi. Bence çok incelememek lazım. Boş durmak bu sorulara sürüklüyor insanı. Bana da oluyor umudum tükeniyor.

Ne anlamda olduğuna bağlı ibadetlerini tam yapan müslüman biri için namaz oruç sonunda cennete girmek için çabalar ayrıdan da ailesinin geçimini sağlar. Ateist biri yine farklı şekilde zaten sonradan dirileceğine inanmiyor. Wisdow'un dediği gibi. Bence çok incelememek lazım. Boş durmak bu sorulara sürüklüyor insanı. Bana da oluyor umudum tükeniyor.
Müslümanken sorun yoktu zaten, kötü insanların cezalanacağını falan düşünüyordum, ateist olunca o düşüncem de gitti. Bence bize bir din lazım.

Hocam bir yerde duymuştum, sen filmin biteceğini bildiğin için filmi erken kapatır mıydın diyordu. O mantıkta düşünmek lazım.
Ben geçen seneye kadar zaten bitecek diye film izlemiyordum. Geçen sene dizileri keşfettim.

Hayatın amacı başkalarına sorarak bulabileceğin bir cevap değil. Herkes farklı bir şey söyler, kimse kesin bir cevap veremez.

Ben de müslümanken öyle diyordum, ateist olunca boşlukta kaldım.
Madem bir dine ihtiyacın var neden ateist oldun? Sonuçta din değiştirmek senin durumunda daha iyi gibi.

Demek ki kimse cevabı bilmiyor.
Hayır ondan değil herkesin cevabı farklı ve kendi için geçerli 2 kişinin amacı birebir olmaz.

Müslüman'ken sorun yoktu zaten, kötü insanların cezalanacağını falan düşünüyordum, ateist olunca o düşüncem de gitti. Bence bize bir din lazım.

Ben geçen seneye kadar zaten bitecek diye film izlemiyordum. Geçen sene dizileri keşfettim.

Diziler bitmiyor mu? Kendinden büyük bir güç aramak ilkel düşüncenin en yaygın görüşlerinden birisi, insan buna programlı doğuyor medeniyetin en başından beri. Ancak sen ateist olduğunu söylüyorsan ve bu şekilde için el vermiyorsa tekrar düşün bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı