Hayatın amacı ne?

Her şey mükemmel olmayacak ama gerçekçi beklentiler var mı? Hayatınız için
En azından Japonya'nın kırsalında yasamak isterim. 15 yaşındayım henüz bilmiyorum şu anlık değişim öğrencisi olarak Japonya'ya gitmek istiyorum.

Dostum şahsen ben yer vermiyorum çünkü mitinglerde 3+ saat bekleyebiliyorlar. Hiç de üzülmüyorum. Kötü bir örnek vermişsiniz.

Benim üstüne bastığım konu bencillik geçmişte insani değerler ve saygı vardı çoğu kişi kendini düşünüyor gerisi onu bağlamaz kafasında

Küçükken okul stresi vardı, büyüyünce de iş ve geçim başlıyor. Hayat ne için yaşanmalı sizce? "Keşkesiz" bir ömür için.

keşkesiz bir ömür yaşayamazsın. Örnek olarak hayatın çok iyi maddi durumunda da herhangi bir sıkıntı yok ama Allah korusun aile ferdinden biri ölmüştür dersin "keşke şöyle olsaydı" diye.

ya da daha basit bir örnek vereyim: "Keşke ona o parayı vermeseydim" diyebilirsin birine.

Ama ne kadar keşke diyecek olsak da "İyi ki" diyeceğimiz şeylerde olacak. ama asla Keşkesiz bir ömür olamaz çünkü yapacağın eylemlerin hepsi doğru veya iyi olmayacak. Senin gözünde doğru olan eylemler başkalarının gözünde yanlış olursa "keşke şöyle yapmasaydı" diyebilirler.

Başlıkta ki soruya da cevabım: Hayatta kalmak.

keşkesiz bir ömür yaşayamazsın. Örnek olarak hayatın çok iyi maddi durumunda da herhangi bir sıkıntı yok ama Allah korusun aile ferdinden biri ölmüştür dersin "keşke şöyle olsaydı" diye.

ya da daha basit bir örnek vereyim: "Keşke ona o parayı vermeseydim" diyebilirsin birine.

Ama ne kadar keşke diyecek olsak da "İyi ki" diyeceğimiz şeylerde olacak. ama asla Keşkesiz bir ömür olamaz çünkü yapacağın eylemlerin hepsi doğru veya iyi olmayacak. Senin gözünde doğru olan eylemler başkalarının gözünde yanlış olursa "keşke şöyle yapmasaydı" diyebilirler.

Başlıkta ki soruya da cevabım: Hayatta kalmak.
Büyük ya da küçük olsun hayattan keyif almaya bakıyorum+kendini geliştirmekte dahil gerisi kader yazıma kalmış teşekkürler yorumunuz için

Benim üstüne bastığım konu bencillik geçmişte insani değerler ve saygı vardı çoğu kişi kendini düşünüyor gerisi onu bağlamaz kafasında
O konuda haklısınız. Ben sadece örneğinizi yorumladım.

Oyunlarda hedef belirlersin, ilerlersin o zevki tadarsın. Sonra birgün hile açarsın ve tüm amaçlarına birden ulaşırsın fakat oyun hiç zevki kalmaz. Hayatta bence buna benziyor. O amaçlara ulaşmak için ömür gidiyor. Fakat çok zengin olduğunda ve harcayamayacak kadar paran olduğunda artık ulaşabileceğin ve deneyimleyebileceğin birşey kalmadığında ondan da zevk almıyorsun..

Oyunlarda hedef belirlersin, ilerlersin o zevki tadarsın. Sonra bir gün hile açarsın ve tüm amaçlarına birden ulaşırsın fakat oyun hiç zevki kalmaz. Hayatta bence buna benziyor. O amaçlara ulaşmak için ömür gidiyor. Fakat çok zengin olduğunda ve harcayamayacak kadar paran olduğunda artık ulaşabileceğin ve deneyimleyebileceğin bir şey kalmadığında ondan da zevk almıyorsun.

Tek derdim bu olsa keşke.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı